2020. ápr 25.

Nem lesz ár-érték bajnok az LG Velvet

írta: 1nsanat1
Nem lesz ár-érték bajnok az LG Velvet

Csúcskategóriához méltó árazás és visszafogott képességek

159810s.jpg

   A "másik Dél-Koreai gyártó" telefonjaihoz képest egész nagy hírverést kap az interneten a hamarosan érkező Velvet, ugyanis az ízléses teaservideó után most végre pár konkrét adatot is megtudhattunk a készülékről, amiről eddig csak a középkategória egyik legjobbjának számító Snapdragon 765G lapka volt a biztos, kívülről nem látható információ. A frissen megjelent adatok sajnos nem sok ünneplésre adnak okot, így nagyjából igazolva a sokak által sejtett teóriát, hogy egy elég drága dizájnmobilról lesz szó, de azért nézzük meg mégis először az örömtelibb információkat.

   Az eddig is ismert 765G chipset bizony az elmúlt hetekben sem veszített erejéből, így ez még mindig egy remek választásnak tűnik és az is jó hír, hogy a hozzá járó 8GB RAM-mal és a bővíthető 128GB tárhellyel kiegészítve időtálló kombináció lesz. A telefon 4300 mAh kapacitású telepe gyorstöltéssel és vezeték nélküli töltéssel is képes áramfelvételre, ráadásul a beázástól sem kell félni, hiszen a gyártó felső kategóriás termékeinél szokásos IP és MIL szabványok itt is jelen lesznek. A jó dolgoknak azonban ezzel vége.

  A negatívumok sajnos kicsit többet nyomnak a latba, kezdve azzal, hogy a telefon nagy lesz, hiszen 167,1x74x7,85mm-es kiterjedéssel kell számolni. Ez még nem lenne baj, viszont a telefon tömege csak 180g lesz, ami egy ekkora telefon esetében furcsán kevésnek tűnik, így előfordulhat, hogy a mérnökök a szerkezet stabilitásán spóroltak a légiesebb, nőiesebb kialakítás oltárán. A kamerarendszer szintén nem fog remekelni. Ha az 5 megapixeles mélységszenzor és a mindössze 8 megapixeles ultraszéles képalkotó, valamint a 16 megapixeles szelfikamera még nem lenne elég aggasztó jel, akkor a fő egység, a híresen középszerű 48 megapixeles Samsung ISOCELL Bright GM2 meggyőzhet mindenkit, hogy a Velvet bizony nagyon távol fog maradni a Dxomark toplistától, de még az saját árkategóriája ellen is el fog vérezni.

  A telefon ugyanis nem lesz olcsó. Már a hazai piacán is 675 eurónyi helyi valutát fognak érte kérni, azonban mire Európába érkezik az adóknak és a vámnak hála az előzetes spekulációk szerint 700-750, de egyes tippek szerint 799€ szerepelhet az árcédulán, ami még az idei elszabadult mobilárak közt is flagship, de minimum flagshipkiller territórium, viszont a Velvet mindkét kategóriából messze ki fog lógni lefelé.

Szólj hozzá

LG Hírek Midrange