2020. júl 01.

Töltőt sem fog adni a telefonjai mellé az Apple a hírek szerint

írta: 1nsanat1
Töltőt sem fog adni a telefonjai mellé az Apple a hírek szerint

Kábel, SIM tű és matrica...Be kell érni ennyivel

unnamed_2.jpg

   Az Apple sosem volt igazán bőkezű cég, hiszen az iPhone 11 Pro és 11 Pro Max kivételével minden telefonjukat évekkel ezelőtt elavult, 5W-os töltővel küldte a boltok polcaira, ami különösen nevetséges annak fényében, hogy már a 2-3 éve megjelent belépő szintű telefonoknál is elvárható volt a 10W-os micro-USB adapter. Ezt valamelyest ellensúlyozta a mellékelt EarPods, ami bár nem nevezhető csúcskategóriás fülhallgatónak, mindennapi használatra tökéletesen megfelel.

  Most azonban egyre több leaker erősíti meg, hogy az Apple radikális változtatást fog bevezetni, és teljesen száműzi a fülhallgatót és magát a töltőt is a dobozból és csak egy szimpla kábel fog árválkodni a telefon, a SIM tű, a kötelező matrica és a papírok mellett. Ez a felhozatal jó eséllyel minden idők legkevesebb tartozékkal érkező okostelefonjává teszi majd az iPhone 12-es szériát. Más források szerint szerencsére annyi vigasz van, hogy  a Pro verziókhoz megmarad a 11-es széria 18W-os "gyors"töltője. 

  Érdemes azonban kicsit elrugaszkodni a nyers tényektől és elgondolkozni azon, hogy az Apple ezen iszonyú piti húzása mennyi hétköznapi felhasználó életét fogja megkeseríteni, hiszen sokan 4-5 évente váltanak iPhonet villamosmérnöki diploma és egy hivatalos Apple töltőre szánt 10-20.000 Ft nélkül és könnyen lehet, hogy megveszik a legolcsóbb, az akkumulátort nem kímélő, neadjisten tűzveszélyes vackot a 100 forintos boltban, ha már kedvenc gyártójuk volt kedves kihagyni a csomagból ezt a nélkülözhetetlen kelléket. Az EarPods elhagyása szerencsére nem ilyen durva, de mégis kissé nevetséges lépés, hiszen nem egy drágán legyártható termékről van szó és az is biztos, hogy kihagyása esetén a vásárlók nem rohannak majd AirPods Pro-t venni, pedig állítólag ez lenne ennek a lépésnek a célja.

Szólj hozzá

Apple Hírek