2020. okt 09.

Hat kamera és egy "S-pen", avagy itt a legújabb "Note 20" verzió

írta: 1nsanat1
Hat kamera és egy "S-pen", avagy itt a legújabb "Note 20" verzió

Mit tudhat egy 40000-es Note?!

kepernyokep_2020-10-08_063323.png

   A Galaxy Note már évek óta az egyik, ha nem a leginkább prémium hatást keltő mobilszéria. A sorozatot jellemző hatalmas kijelző, funkcióbőség és az S-pen, mind mind olyan tulajdonság, amit sok gyártó figyel irigykedve, és próbál méltó választ kiállítani rá, de persze mint mindig most is vannak olyan nevenincs cégek, amik úgy gondolják, hogy pusztán külsőségekkel majd képesek lesznek egy kis szeletet elcsenni a Samsung gigantikus tortájából. Ezzel a módszerrel próbál most a piacra betörni az aprópénzért egy ismeretlen gyártótól származó típus, a Galxy(Nem, nem Galaxy) N25+, ami nem mindennapi(értsd: abszurd) specifikációkkal és kiszereléstől függően 38-50.000 forintos árazással próbál meggyőzni pár átverhető vásárlót. Nézzük is meg, mit tud papíron az a telefon ami egy 5-össel és pár kamerával rálicitál még a Note 20 Ultrára is.

   A hangzatos ígéretek már a telefon kijelzőjével kapcsolatban is megjelennek. Az elvileg szinte keretmentes 6,8"-os "Full Screen" kijelzőt csupán egy aprócska, lyuk szakítja meg. A gyártó állítása szerint a telefon alsó és felső kávái olyan hajszálvékonyak, hogy a kijelző-test arány 91%, ami a legmodernebb flagshipeknek is büszkeségére válna. A korábban említett kameralyukban egy 16 megapixeles, kiemelkedő tisztaságú képeket készítő szelfi szenzor foglal helyet, ami elvileg "AI sötét éjszakai infravörös arcfelismerésre" is képes még "nulla fénynél" is. Természetesen az extrém sebességű kijelzőbe épített ujjlenyomat olvasó is adott, ami nyilvánvalóan nem egy kamuszenzor, hiszen miért is hazudna a gyártó.

   A telefon háta hasonlóan túlzó ígéreteket hordoz. Az elvileg fém keret által körbefogott fekete vagy arany színű, ismeretlen anyagú hátlapon talán a világ legnagyobb mobilos kameraszigete foglal helyet nem kevesebb mint 6 szenzorral, illetve egy már az S20 Ultrán is borzalmasan gagyin festő 100X Space Zoom felirattal. A fő szenzor egy 12, vagy épp 32 megapixeles kamera(a gyártó két eltérő adatot adott meg a promóciós képeken), amit egy 4 megapixeles makró és egy papíron 100-szoros nagyításra képes "periszkópos", azonos felbontású mélységérzékelő szenzor  egészít ki. Ezen kívül helyet kapott még -kapaszkodj meg!- 3 db ultraszéles látószögű 12 megapixeles modul, aminek nyilvánvalóan rengeteg értelme van.

   Ahogy az várható a készülék belül is hatalmas vállalásokat hordoz. Ott van például kapásból az "S-pen" ami a képek alapján a megtévesztésig hasonlít egy sima 500 forintos érintő ceruzára, ami nyilván pusztán a véletlen műve. Ahogy az várható a teljesítményre sem lehet panasz papíron, hiszen egy 10 magos MediaTek processzor teljesít benne szolgálatot 8GB, akarom mondani "8 mag" RAM és 128 vagy 256 GB ROM társaságában, ami még bővíthető is SD kártyával. Természetesen az aksin sem spórolt a gyártó és rögtön egy 5000 mAh-s darabot raktak a telefonba.

  Egy ilyen meggyőző specifikációs lista után már csak az a költői kérdés, hogy a Note 20 Ultra "nagytesója" hogyan szerepel a gyakorlatban. Remélhetőleg senki sem fogja ezt kideríteni...

Szólj hozzá

Vélemény Budget