2020. okt 21.

Nagyon eltérő dizájnt kaphat a Mate 40 Pro és a Pro+

írta: 1nsanat1
Nagyon eltérő dizájnt kaphat a Mate 40 Pro és a Pro+

Az elegancia vagy piacvezető kamerás képességek a fontosabbak?

gsmarena_003.jpg

  

   Sokat lehetne vitatkozni azon, hogy a Huawei Mate szériája az általában újító és szemet gyönyörködtető külsőnek, vagy a remek specifikációknak köszönheti nagyobb százalékban a sikerét, az viszont vitán felül áll, hogy a kínai gyártó minden év őszén meglepi a vásárlóit néhány remek és jellemzően gyönyörű flagshippel. Idén a jelek szerint azonban ez változhat, ugyanis a szépség mellé egy igazi szörnyeteg is érkezik, ami már a megjelenésével is jelzi, hogy igényt tart a mobilfotózás aranytrónjára.

   A várakozások szerint idén 4 modellre lehet számítani, egy sima, egy Pro, egy Pro+ és egy az utóbbira épülő RS Porsche design-ra. A sima modellről nincs sok infó, valószínűleg egy kicsit butított, de külsőre a drágább rokonához hasonlító készülék lesz, a Pro viszont szinte biztos, hogy erősen Nokia ihletésű kameraszigetet fog kapni, amolyan "halo" dizájnnal, azaz a lencsék egy kör alakú fekete sávban fognak helyet foglalni, ezzel csökkentve a méretes sziget tolakodó mivoltát. Ez a megoldás az előzetes képek alapján kifejezetten esztétikus lesz, főleg világosabb hátlap esetén kelt letisztult, modern hatást. Az mondjuk kérdéses, hogy a pletykált 5x-ös periszkópos zoom hogyan oldható meg ebben az esetben (a képeken nincs nyoma a periszkóp szögletes vonalainak), de könnyen lehet, hogy csupán egy ügyes álcázásról van szó, mint a Note 20 Ultra esetén.

gsmarena_005.jpg

Tagadhatatlan a hasonlóság a Nokia 8.3-al, de ez semmit sem von le a Mate 40 Pro szépségéből

 

   A csúcsmodell, a Mate 40 Pro+ már nem próbál ennyire visszafogott és elegáns lenni, hanem kifejezetten hivalkodó, minden eddiginél hatalmasabb kameraszigettel próbálja felkelteni a vásárlók figyelmét. Persze a négyszögletes megvalósítás ki van zárva ilyen méretek esetén az ormótlanság miatt, a Pro modell kör alakú megoldása pedig nemes egyszerűséggel kicsi lett volna, ezért ez esetben a kínaiak egy még fel nem használt formához, a nyolcszöghöz nyúltak. Az ötlet elsőre kicsit sokkoló lehet, azonban helytakarékosság szempontjából akár még előremutató is lehet, hiszen a kiálló sziget látszólag fel nem használt felülete alá gond nélkül beférhet pár alkatrész, így az akkumulátornak kicsit több helyet adva. Persze ez nem sokat változtat azon, hogy egy ekkora monstrum megosztó lehet, de a szenzorok növekedésével ehhez bizony hozzá kell szokni, ráadásul a szimmetriának köszönhetően sokaknak még mindig vonzóbb lehet a Pro+ és az RS modell megoldása, mint mondjuk a S20 Ultra vagy a  P40 Pro+ kameráinak aszimmetrikus elhelyezése egy kicsit kisebb szigetben.

kepernyokep_2020-10-18_193417.png

 

   Az természetesen továbbra is kérdés, hogy Google nélkül elég lesz-e a gyönyörű külső vagy a brutális kamerafelhozatal a vásárlók meggyőzésére, de az biztos, hogy az idei Mate szériában az elegancia és a nyers, hivalkodó formavilág szerelmesei egyaránt megtalálják majd a nekik tetsző modellt, ha hitelesek a kiszivárgott képek.

 

 

Szólj hozzá

Hírek Huawei