2021. feb 14.

Példátlan kameraszigettel érkezhet a Mi 11 Ultra

írta: 1nsanat1
Példátlan kameraszigettel érkezhet a Mi 11 Ultra

vlcsnap-2021-02-12-09h40m53s169_thumb.png

 

   Az évek során a Xiaomi már elég sok emlékezetes csúcskészüléket dobott piacra, azonban ezekre mindig igaz volt, hogy a kedvező ár érdekében magukon viseltek néhány kompromisszumos megoldást. Ezt a hagyományt végül a Mi 10 Ultra törte meg, ami nem pusztán felért a konkurenciához az alacsonyabb ár ellenére, de nem feltétlenül túlzás kijelenteni, hogy túl is szárnyalta a riválisait. A kínai cég azonban úgy tűnik nem ül a babérjain, hiszen egy nemrég napvilágra került videó alapján a Mi 11 Ultra is porondra lép nemsokára, a fő attrakció pedig ezúttal is a kamerák terén lesz keresendő.

  A hátlapon terpeszkedő példátlan méretű kamerasziget bemutatása előtt azonban érdemes beszélni az egyéb tulajdonságokról is. Belül egy Snapdragon 888-as chippel és a Harman Kardon által fejlesztett sztereó hangszórópárral lehet számolni, valamit egy méretes akkumulátorral, amivel kapcsolatban az 5000 mAh-s kapacitás a legvalószínűbb, viszont 120 helyett "csak" 67W-os töltéssel(érdekes jelenség, hogy az OPPO 65W-jára a Huawei 66-al licitált rá, így a Xiaomi 67-es száma sem biztos, hogy véletlen). A kijelző marad a QHD+ felbontás és a 120hz kombinációjánál, valamint az AMOLED technológiánál és a Gorilla Glass Victus borításnál. Összességében tehát egy kissé feljavított Mi 11-ről lehetne beszélni, de még nem esett szó a hátlapról.

xiaomi_mi_11_ultra_video_leak_4.jpeg

Kamerasziget? Inkább kamerakontinens

   A Mi 11 Ultra ugyanis a képalkotásban lehet piacvezető, még akkor is, ha ez a kamerák számából nem következik egyenesen. A 3 szenzor ugyanis nem tűnik soknak, azonban a hírek szerint mindegyik egység csúcsminőségű lesz. A normál látószögű fotókért egy, a 108 megapixeles Samsung szenzornál nagyobb és jobb 50 megapixeles Sony felelhet, amit egy 48 megapixeles ultraszéles modul valamit egy 5 és 10x-es optikai nagyítással is pletykált 48 megapixeles periszkópos zoomkamera egészít ki a szivárogtatók szerint. A 10x-es zoom mondjuk elég kérdéses, hiszen a maximális zoom maradt 120x-os akárcsak a Mi 10 Ultrában, ráadásul egy 10x-es telefotó kamera 2-3x-os nagyítású telefotó egység nélkül nem túl hatékony. 

   Ilyen felhozatalt bizony nehéz felülmúlni, azonban a Xiaomi még erre is rátett egy lapáttal, hiszen a kamerasziget kapott egy mini kijelzőt is, az előlapi panel képarányával, ami minden valószínűség szerint a szelfik terén segít majd be. Szükség is lehet erre, hiszen a 20 megapixeles, mindössze 1080p/30fps-es videók készítésére alkalmas előlapi kamera sok kritika tárgyát képezte a Mi 10 szériánál és mivel állítólag ez a közepes képességű megoldás itt sem kerül leváltásra előreláthatólag sokak kedvence lesz majd ez a Meizu és Nubia egyes készülékein már alkalmazott megoldás.

Szólj hozzá

Hírek Kamera Xiaomi Flagship