2021. ápr 18.

Kisebb notch, átlósan elhelyezett kamerák: Ilyen lehet az új iPhone

írta: 1nsanat1
Kisebb notch, átlósan elhelyezett kamerák: Ilyen lehet az új iPhone

gsmarena_003_2.jpg

   

   Bár még jó távol van az idei iPhoneok megjelenése, ahogy az lenni szokott már az év elején megindult teljes gőzerővel a szivárogtatások áradata, aminek mostanra már egy konkrét, állítólag pontos renderkép sorozat lett az eredménye, ami úgy tűnik megerősíti az eddigi feltételezéseket.

  Az iPhone 13, vagy egyesek szerint a 12S Product Red színvariánsát bemutató képek tanulsága szerint idén maradni fog a tavaly újra a dizájn elemévé tett egyenes perem, ami vitathatatlanul tetszetős, de cserébe tok nélkül kényelmetlen fogást biztosít. Ezenkívül a kamerasziget alakja is hasonló lesz, azonban a hasonlóságok itt véget is érnek.

  Az új típus ugyanis úgy tűnik egy érezhetően kisebb notchot kap a feljebb csúsztatott hangszóró miatt, ami formában és méretben is leginkább a Huawei Mate 30 Pro megoldását idézi, ami nem véletlen, hiszen a kínaiak egykori csúcsmodellje is 3D-s arcfelismerést használt. Sok előnye mondjuk ennek a megoldásnak nincs, hiszen nem nyer vele a felhasználó sok plusz helyet, maximum akkor lehet haszna, ha a telefon viszonylag sok értesítést kíván megjeleníteni a felső sávban egyszerre. A másik, jóval látványosabb változás a hátlapon keresendő, ahol a kamerák immár nem egymás alatt, hanem átlósan eltolva a korábbiakhoz képest egymástól távolabb kapnak helyet. A változtatás, elsőre nem tűnik nagy jelentőségűnek, de könnyen lehet, hogy nem egyszerű dizájnváltási szándék az oka, hiszen egy már sokat pletykált nagyobb méretű szenzor bizony megkövetelheti, hogy az egyes lencsék közt nagyobb távolság legyen.

  A külső különbségeken túl szerencsére a rendereken nem látható újdonságokat is rejthetnek majd idén az iPhoneok, ezek közül a két legérdekesebb a felsőbb szegmensben már-már alapkövetelménynek számító 120hz-es kijelző, illetve az optikailag stabilizált ultraszéles szenzor, ami így már képes lesz a P40 Prohoz és a OnePlus 9 Prohoz hasonlóan remek, nagy látószögű éjszakai fotók készítésére is(bár utóbbi két készülék ezt a szenzor méretével, nem pedig optikai stabilizációval éri el, így az új iPhoneokban debütálhat először ez a megoldás). 

Szólj hozzá

Apple iPhone Hírek