2021. ápr 30.

Az S20 szériát még az ág is húzza: Beperelték a Samsungot egy állítólagos tervezési hiba miatt

írta: 1nsanat1
Az S20 szériát még az ág is húzza: Beperelték a Samsungot egy állítólagos tervezési hiba miatt

ulttra.jpg

   Amilyen remek rajtot vett két éve az S10 széria, annyira tragikusan nyitott tavaly az S20 család. Az Exynos chipek botrányba illő melegedése és a Snapdragonhoz képest hervasztó ereje, a számok terén kimagasló kamerarendszer középszerű teljesítménye, vagy épp a később csatlakozó S20 FE kijelzővel kapcsolatos problémái mind mind tettek azért, hogy az S20 egy mondhatni elátkozott széria lett. A Samsung kálváriája azonban még úgy tűnik nem ért véget, ugyanis előkerült a szekrényből egy régebben már felfedezett, de letagadott csontváz, ennek köszönhetően pedig a cégnek egy jól megalapozott csoportos perrel kell szembenéznie.

   A gyártóval szemben az a vád alapját egy, már a megjelenéskor megfigyelt jelenség tömegessé válása adja. Történt ugyanis, hogy már az előrendelők közül jelezték néhányan a telefon megkaparintása utáni pár hétben, hogy az S20 Ultrájuk kameravédő üvege nemes egyszerűséggel betört. Külső behatásnak pedig nyoma sem volt, se karcok, se a kamerasziget peremén keletkező sérülések nem voltak megfigyelhetők egyik esetben sem. A Samsung azonban ezeket a panaszokat szépen lesöpörte az asztalról és elutasították a garanciális javítást külső, a felhasználó által előidézett sérülésre hivatkozva.

img_20200516_105448_1.jpg

A rejtélyes berepedések szinte minden esetben azonos helyen következnek be

   Ez jó darabig be is vált, azonban egy év alatt az eset olyan tömeges mértéket öltött(ráadásul időközben a sima és a + modelleknél is előfordult néhány eset), hogy a sértettek összefogtak, hogy közös erővel harcolják ki a vélt vagy valós igazukat. Ráadásul a Samsung tagadásával szemben időközben sikerült közvetett bizonyítékokat is felmutatni. Több jel is mutat ugyanis arra, hogy a Samsungnál a tervezésért és a gyártásért felelő személyek egy része tisztában volt a problémákkal, amik azt eredményezték, hogy a kameraüveg állandó terhelés alatt áll, ami hőingás vagy minimális deformálódás hatására olyan mértéket ölthet, hogy nemes egyszerűséggel széttörik a teljes üveglap. 

cz7nnill.jpg

Az esetek nagy része gyanúsan egyforma, ami felveti a tervezési hiba lehetőségét

  Tovább rontja a Samsung esélyeit, hogy az esetek nagy részében pontosan ugyanolyan kör alakú betörés figyelhető meg az S20 Ultra fő kamerája(ritkábban a periszkópos telefotó) előtt, az pedig elég valószínűtlen, hogy minden gondatlan felhasználó pontosan ugyanúgy ejtené le a mobilját. Természetesen a Samsung továbbra is tagadja, hogy tervezési hiba állna az esetek mögött és azt sem ismeri el, hogy bárki a cégen belül tudna bármi ilyesmiről, ennek ellenére jelenleg több szól ellenük mint mellettük, egy csoportos kereset esetén pedig komoly kártérítéssel, illetve jelentős számú garanciális javítással kell számolniuk.

  

Szólj hozzá

Samsung Hírek