2021. jún 06.

Órák alatt lett "pornósztár" a Samsung be nem mutatott kabalája

írta: 1nsanat1
Órák alatt lett "pornósztár" a Samsung be nem mutatott kabalája

Megjelenésével kárpótolta volna a Bixby hiányosságait

samantha-samsung.png

   Manapság egyre több mobilgyártó jön rá arra a szomorú igazságra, miszerint a specifikációk és a készülékek valódi képességei csak másodlagosnak mondhatók az eladásokat tekintve. Sokkal fontosabb ugyanis az adott típus vagy épp az egész cég marketingje. Ide értendőek a szlogenek, a megvásárolt sztárok, nagy márkanevek vagy éppen a kabalák. A Samsung pedig jól láthatóan tisztában van ezzel, ugyanis a cég alá tartozó vállalat, a Lightfarm fiókjából a napokban előkerült a piacvezető telefongyártó virtuális asszisztense, Samantha Samsung, röviden Sam, aki a sokak által megvetett Bixbyt válthatta volna fel.

   A csere egyébként több szempontból is indokolt lett volna. Egyfelől a jelenlegi hang alapú utasításokkal működtethető asszisztens minden teszt során súlyosan elvérzik, ha a Sirivel vagy éppen a bajnoknak számító Google Assistant-el eresztik össze, másfelől egy jellegtelen funkcióról van szó. Az Apple Sirije vagy az Amazon Alexája sokkal inkább azonosulható a név miatt, de a Bixbyről senkinek sem egy szimpatikus hölgy jut eszébe, hanem inkább valami ponyva sci-fi robot karaktere. Így teljesen logikus, hogy a Samsungban is felmerült a gondolat, hogy kellene egy azonosulhatóbb figura, ami képes eladni az esetleg gyengébb képességű funkciót is a tömegeknek és hát erre a célra mi sem felel meg jobban, mint egy virtuális e-girl.

   Sam tehát ennek megfelelő külsőt kapott. A nagy szemeket, a huncut mosolyt, a pisze orrot és a formás testet persze a dizájner megpróbálta kompenzálni egy konzervatívabb bolti eladói ruhával, hiszen azért mégis túlzás lett volna egy 3D modellezett Belle Delphinet kikiáltani kabalának, azonban a Lightfarm felelős alkalmazottja vagy túl naiv, vagy épp ellenkezőleg, dörzsölt éleslátó volt, így a karakter minden gesztusával rájátszott arra ami végül be is következett a Samről az internetre kikerülő képek és videók után: A virtuális asszisztens ugyanis az egyik legkeresettebb rule 34-es(az internet egyik szabálya, mely szerint ha valami létezik az interneten, akkor abból pornó is van)  "pornósztár" lett.

  Az ügy érdekessége azonban nem a már megszokott tényből, hanem annak mértékéből fakad. Sam ugyanis olyan keresett lett, hogy a megjelenésétől számított pár órán belül már születtek róla pornográf fanartok, később pedig már egy speedrun kihívás is létrejött, aminek a lényege, hogy meg kell nyitni a Chrome-ot, majd a  keresőbe beírni, hogy Samsung assistant girl és a Google által felkínált képeket léptetve minél hamarabb találni egy erotikus tartalmút.

  Ezek után nem is meglepő, hogy a Samsung hallgat a témáról, hiszen kettős érdeke fűződik ehhez. Ha ugyanis felvállalná, hogy Sam megrendelésre készült, akkor elismerné, hogy a tinik ösztöneire ható, a feminizmussal elég határozottan szembemenő reklámfigurán dolgoztak, ha viszont tagadná, hogy bármi köze van a dologhoz, akkor a fiatalok körében villámgyorsan terjedő mémhullám meglovaglását szalasztaná el. A hallgatással tehát a Samsung megtalálta az arany középutat, és a talán tényleg nem hozzájuk köthető Sam bármiféle fizetési igény nélkül pont úgy terjeszti a cég nevét vonzza be a vásárlókat, mint ahogy Gal Gadot tette a Huawei reklámfilmjeiben.

Szólj hozzá

Samsung Hírek