2021. júl 27.

Nagy ugrás az Apple-nek, de semmiség a mobiliparnak: 25W-os töltést kaphat az iPhone 13

írta: 1nsanat1
Nagy ugrás az Apple-nek, de semmiség a mobiliparnak: 25W-os töltést kaphat az iPhone 13

iphone-11-charging-brick.jpg

 

  Köztudott tény, hogy az Apple mindig is hadilábon állt a telefonos gyorstöltéssel. Tette ezt annak ellenére, hogy a 11 Pro Max megjelenéséig minden korábbi iPhone kifejezetten rossz üzemidővel rendelkezett a gyenge akkumulátorok miatt. Természetesen megvolt erre is a magyarázat, miszerint a gyorstöltés túl sok hőt termel, így káros, amit azonban az a kísérlet alaposan cáfolt, amelyben a Huawei 40W-os Supercharger töltője alig melegítette fel jobban a hozzá tartozó készüléket, mint az Apple 5W-os aprócska kockája, a gyorstöltőnek nevezett 18W-os Apple adapter pedig még rosszabb eredményeket is produkált. A hazugság összeomlása után tehát lépéskényszerbe került az amerikai vállalat, így a 12-es széria már 18 helyett akár 20W-ra is képes(már ha megveszi hozza a felhasználó külön a 20 dolláros kiegészítőt), a 13-as modellekben pedig a legújabb hírek szerint még ennél is tovább merészkedik az Apple, egészen 25W-ig!

   A MyDrivers által feldobott információk amellett, hogy felvetik a 12-es szériához képest 5W-al erősebb töltést, jelzik, hogy jelentős sebességnövekedésre nem szabad számítani, hiszen ez pusztán a csúcsérték, a töltés egy jelentős részében azonban az adapterek az akkumulátor épségének megőrzése érdekében csökkentett teljesítményen üzemelnek, ráadásul a pletykák szerint az Apple növelni kívánja az akkumulátorok kapacitását is, így ez a kevés plusz nem lesz igazán érezhető. Egyetlen terület, ahol a vásárló érzékelni fogja a változást, az a pénztár lesz, ugyanis az új adapter megjelenésekor teljesen eltűnik majd a 18W-os, 11-es szériához adott adapter, így a boltok polcain csupán a 20W-os és a drágább 25W-os marad majd, így a gyorstöltésre vágyóknak mindenképp mélyebben kell majd a zsebükbe nyúlniuk, hiszen a 2021-es iPhoneokhoz sem jár majd adapter.

   Az aprócska előrelépés persze üdvözlendő, hiszen végre az Apple töltési sebesség terén behozza a sok éves lemaradást és a Galaxy S21 Ultrából is ismert sebességet fogja garantálni, várhatóan kisebb akkumulátorral társítva, így pedig az Apple felhasználóknak még kevesebbet is kell majd tétlenül várniuk, ha indulás előtt jönnek rá, hogy a készülékük lemerült.

Szólj hozzá

Apple iPhone Hírek