2021. nov 11.

Igazi flagshipkiller lesz a Motorola Edge 30 Ultra

írta: 1nsanat1
Igazi flagshipkiller lesz a Motorola Edge 30 Ultra

motorola-edge-plus-ozellikleri-ve-fiyati.jpg

 

  Az egyre komolyabb szereplőnek tekinthető Motorola az utóbbi 1-2 évben nagyon igyekezett lefedni a teljes piacot, így sorra dobta piacra a különböző árkategóriában szerencsét próbáló készülékeket, sőt strapatelefon és hajlítható mobil kategóriában is letették a névjegyüket a Defy és a RAZR készülékekkel. Egy kategória, a flagshipeké azonban  úgy tűnik teljesen kimaradt a portfólióból, ugyanis az Edge+, az elvártaknál rosszabbul szerepelt borsos ára és a konkurenciához képest lassú töltése és középszerű kamerái miatt. A sokkalta átgondoltabb  Edge 20 Pro ennek megfelelően már inkább a flagshipkiller kategóriába helyezhető el, a jelek szerint pedig az Edge 30 Ultra, vagy más néven Edge X is hasonló koncepción fog alapulni, csak éppen sokkal durvább specifikációkkal.

  Bár a szivárogtatásokat mint mindig, most sem szabad készpénznek venni, de érdemes figyelmet szentelni rájuk, ugyanis meglehetősen érdekesek. Az információk szerint például képernyő fronton nem lesz érdemi előrelépés, a 6,67"-es panel ugyanis az elődhöz hasonlóan FullHD+ felbontású OLED lesz, HDR10+ támogatással és még a csúcskészülékek közt is ritkának számító 144hz-es képfrissítéssel. Ha a konkrétan a kijelző nem is újul meg, a kameralyuk annál komolyabb előrelépést tartogat, a hírek szerint ugyanis a Motorola elsőként próbál majd ki egy 60(!)MP-es szenzort, bár kérdés, hogy mi értelme az ekkora pixelszámnak, hiszen a szelfivideók felbontásának felső határa a 4K lesz. 

  A hátlapon is hasonlóan komoly változás történik a kamerasziget tartalmát illetően de ennek nem mindenki fog örülni. Az Edge 20 Pro nagy erőssége volt ugyanis, hogy rendelkezett egy remek periszkópos zoomkamerával és egy makrófotózásra is képes ultraszéles egységgel. Nos, az új Edge kicsit más lesz, ugyanis kap egy erős, 50MP-es főkamerát, egy szintén 50MP-es, ultraszéles látószögű Samsung szenzort(nem tisztázott, hogy kap-e a makrózáshoz elengedhetetlen autofókuszt), de telefotó helyett csak egy 2MP-es, mélységérzékelőnek csúfolt díszt kap. A hátlapot ráadásul a felemás kameraszigeten túl egy másik gyengeség is sújthatja majd, ugyanis a pletykák szerint műanyag borítású lesz a mobil hátsó fele, ráadásul a plasztik lap alatt a vezetéknélküli töltéshez szükséges tekercsek sem lesznek jelen.

  Szerencsére az IP52-es tanúsítvány szerint cseppálló készülékházon belül már vonzóbb a kép, itt ugyanis a készülék szíve gyanánt egy Snapdragon 898 fog dobogni, ami az előzetes információk szerint elég combos lapka lesz, ezt pedig 8 vagy 12GB RAM és 128 vagy 256GB tárhely fogja kiegészíteni. Az első tesztek szerint nagyétkű chip szerencsére bőségesen el lesz látva, méghozzá egy 5000 mAh-s teleppel, ha pedig ez valakinek nem elég, a Motorola a jelek szerint végre beszáll a gyorstöltési versenybe, és az Edge 30 Ultrát 68W-os töltővel küldi majd a boltok polcaira.

  A Motorola tehát alaposan felkészült a rivális flagshipekkel való harcra, ráadásul az is a gyártó terméke mellett szólhat, hogy a Xiaomi 12 után ez lesz az első mobil ami megkapja a  Snapdragon új lapkáját. Persze a siker nagyban függ az eddig le nem leplezett árcédulától, hiszen ez a tulajdonság volt ami az Edge+-t egy középszerű, az Edge 20 Pro-t pedig egy remek telefonná tette.

Szólj hozzá

Motorola Hírek