2020. nov 13.

Most vedd meg: Huawei Nova 5T

írta: 1nsanat1
Most vedd meg: Huawei Nova 5T

Egykori flagshipkiller baráti áron

huawei-nova-5t-6-128gb-dual-sim-black-sk-distribucia-402485.jpg

    Sokan nem nézték jó szemmel tavaly a Huawei azon húzását, hogy azonos induló áron, de jókora késéssel újra kiadta az addigra már olcsóbban kínált Honor 20-at csak épp Huawei Nova 5T alatt. A felháborodás félig jogos volt, viszont így legalább piacra tudtak dobni egy remek képességű, még Google szolgáltatásokkal rendelkező készüléket az anyacég logójával. Most azonban az Extreme Digital akciójának hála az egykor drágább készülék olcsóbb lett, mint a Honor feliratot kapott változata viszont a baráti 85.000 forintos cédula semmit sem rontott képességein, amikről érdemes részletesebben is beszélni.

   A Nova 5T érdekessége, hogy Full HD-s IPS kijelzője, üveg elő és hátlapja illetve a kamerák száma önmagában még nem emelné ki a mai mezőnyből, hiszen hasonló tulajdonságokat az idei hasonlóan árazott középkategóriás Redmi és Realme telefonokon is felfedezhetünk. Ami mégis egy kihagyhatatlan vétellé teszi az három dolog: Egyfelől ez a készülék még a másfél évvel ezelőtti felhozatalba készült, így az idei 6,5-6,9"-es kijelzők közt kifejezetten kompaktnak hat, amit jól mutat az is, hogy még egy kézzel is kezelhető átlagos kézméret esetén, ennek ellenére akkumulátor terén nem kell kompromisszumot kötni, a 3750 mAh bőven elég egy napra még komolyabb felhasználás esetén is.

A második remek tulajdonsága a típusnak a borítás alatt rejlik. Itt ugyanis a mainak már nem nevezhető, de mégis remekül teljesítő Kirin 980 kapott helyet, ami a Mate 20 Pro óta bizonyítja, hogy egy remekül teljesítő, megbízható chip, ami bár számok terén már nem állná meg a helyét egy mai flagshipkillerben, de a legújabb középkategóriás chipeket azért még mindig felülmúlja és gond nélkül megbirkózik bármilyen feladattal.

A Nova harmadik és sokaknak talán a legfontosabb pozitívuma nem meglepő módon részben a remek chipnek köszönhető. Enélkül ugyanis mit sem érne a 3 remek és a 2 felejthető kamera, hiszen a jó hardver önmagában, számítási kapacitás és szoftveres optimalizáció nélkül nem sokat ér. Szerencsére a Nova 5T kamerarendszere remek egyensúlyt képez, hiszen mind az előlapi 32 megapixeles, mind a hátlapi 48 megapixeles egység remek fotókat és korrekt videókat készít, messze jobbakat, mint hasonló árú konkurensei, ráadásul az ultraszéles kamerája is kétszer akkora felbontással dolgozik, mint a 100.000 forint alatti telefonok esetében megismert, közepes tudású 8 megapixeles szenzor. Természetesen tökéletes telefon nincs, így az optikai stabilizációról ez esetben le kell mondani, a telefotó kamera helyett pedig csak két már-már értelmetlen 2 megapixeles kamerát kapunk, de sajnos az ilyen funkciók sokszor a kétszer drágább készülékekben sem számítanak kötelezőnek.

   A Nova 5T tehát bőven nevezhető remek telefonnak, és az eddigi, 100.000 forint körüli árára sem lehetett semmi panasz, most azonban az Extreme Digital 85.000 forintos ajánlatára nyugodtan mondhatjuk, hogy kihagyhatatlan, ha az ember új telefont vásárolna és ahogy arról már szó volt, sok Huaweiel ellentétben itt a GMS is adott.

 

Akciós ár: 84.990

Ha meg szeretnéd tekinteni az akciót, kattints ide

A típus főbb adatai:

Képernyő típusa: IPS LCD

Képernyő mérete: 6,26"

Képernyő felbontása: 1080x2340

Redszer: Android 9(frissíthető Android 10-re)

Chipset: Kirin 980(7nm)

Antutu pontszám: 395.000

RAM: 6GB

Tárhely: 128GB

Bővíthetőség: Nincs

Kártyafoglalat: Dual SIM

Jack csatlakozó: Nincs

Akkumulátor: 3750 mAh

Töltési sebesség: 22,5W(USB-C)

 

Hátlapi kamerák:

48MP f/1.8 Széles látószögű

16MP f/2.2 Ultraszéles látószögű

2MP f/2.4 Mélységérzékelő

2MP f/2.4 Makró

Videózás: 4K/30fps

 

Előlapi kamerák:

32MP f/2.0

Videózás 1080p/30fps

Szólj hozzá

Huawei Most vedd meg