2021. júl 05.

Az S21 Ultra kamerái a víz alatt is megállják a helyüket

írta: 1nsanat1
Az S21 Ultra kamerái a víz alatt is megállják a helyüket

A Samsung és a NetGeo összefogása remek képeket eredményezett

samsung-galaxy-s21-waterproof.jpg

    Nem tudni, hogy a DxOMark által adott gyenge pontszám, vagy valami más miatt, de az utóbbi időben jól érezhető, hogy a Samsung elég erősen ráfeküdt arra, hogy különböző marketinges eszközökkel bizonyítsa, hogy az S21 Ultrát kamerás fronton bizony nem igazán lehet lenyomni. Ennek a kampánynak lett a legújabb mozzanata a NatGeo filmesével, Malaika Vaz-zal történő együttműködés, mely során a búvárkodásban és a fotózásban egyaránt jeleskedő profi a Samsung csúcsmobiljával készített megnyerő képeket és 8K-s videókat egyaránt.

gsmarena_0001.jpg

A mozgó "fotómodelleket" sem mosta el az S21 Ultra

   A Fuvahmulah, vagy más néven a Cápa sziget melletti vizekben történő filmezés alapvetően remekül sikerült és megmutatta, hogy mire is képes a Samsung csúcskészüléke, hiszen mind a mozgó, mind az állóképek kifejezetten jók lettek, fő jellemzőjükként az élénk, figyelemfelkeltő színvilág, a részletgazdagság nevezhető meg, bár kicsit szomorú, hogy a kampány során az ultraszéles és a telefotó kamerák nem igazán kaptak szerepet.

gsmarena_0005.jpg

Figyelemre méltó a fotó lényegének számító hal részletessége

   A teljes képhez azonban hozzátartozik még néhány dolog. Egyfelől a Galaxy S21 Ultra nem kifejezetten erre a szerepkőrre lett tervezve, így a reklám kicsit hazug. Egyfelől a készülék nem rendelkezik olyan víz alatti fotómóddal, mint egyes Huawei vagy Umidigi telefonok(utóbbiaknál inkább üres marketingfogásról van szó mintsem valóban hasznos funkcióról), ráadásul amíg a kínai rivális a készülékeihez külön búvártokot is kínál, ami rettentően megkönnyíti ezt a fajta használatot, addig a Samsung jelenleg nem kínál ilyet. Ebből logikusan következne, hogy ez esetben a filmezés során Vaz nyilván a készülék IP68-as tanúsítványát használta ki, de ez nincs így, ehelyett egy viszonylag ormótlan, kicsit sem a telefonra szabott tokot használt. 

  Érdemes továbbá figyelembe venni, hogy jelen esetben egy profi filmesről van szó, aki minden tapasztalata ellenére sem tudta mindig kiküszöbölni a típus jellegzetességeként számon tartott zajosodást, annak ellenére sem, hogy a felvételek többsége korrekt fényviszonyok közt készül.

   Minden tipikus Samsungos reklámfogás ellenére azonban ki lehet jelenteni, hogy az elkészült felvételek remekül megmutatták, hogy megfelelő az önképzésbe ölt idő árán ma már bármelyik mobilfotós bátran kipróbálhatja kedvenc készülékét éjjel és nappal, a szárazföldön és a víz alatt egyaránt, ez a szabadság pedig pár éve még csupán azoknak adatott meg, akik vagyonokat ölte

Szólj hozzá

Samsung Hírek Kamera