2021. aug 19.

A Huawei P8 megoldását veheti át az S22 széria

írta: 1nsanat1
A Huawei P8 megoldását veheti át az S22 széria

galaxy-s21-ultra-untold-stories-_-camera-samsung-0001_1.png

 

   A Huawei már évek óta tetszeleg úttörő szerepben a mobilfotózás terén így nem meglepő, hogy több rivális cég is átveszi megoldásait, elég csak a periszkópos telefotó kamerákra, vagy éppen a szinte állókép hatását keltő szuperlassított felvételekre gondolni. Nem véletlen, hogy az Ultra modelljeivel kamerás téren nagyot újító Samsung is előszeretettel hasznosítja a hanyatlóban lévő kínai óriás megoldásait. A hírek szerint az S22 azonban nem a P50 Pro monokróm egységét, vagy a szinte teljesen torzításmentes ultraszéles optikáját kívánja átvenni, hanem egy sokkal régebbi típustól, konkrétan a P8-tól vesz át egy hasznos megoldást.

  A P8-ról érdemes tudni, hogy megjelenésekor még abszolút nem volt méltó ellenfél a Samsung számára. Lapkakészlete mérföldekkel elavultabb technológián alapult, kijelző fronton is komoly lemaradásban volt, azonban ára jóval kedvezőbb volt és bár videózás terén középszerű volt, a fotói a kimagasló minőségűek voltak. Ezt azonban nem a szenzor méretének köszönhette, hiszen ezen a téren az S6 szintén előtte járt, hanem annak, hogy a hagyományos RGGB(piros-zöld-zöld-kék) színszűrő helyett RBGW(piros-zöld-kék-fehér)  megoldást alkalmazott, ami miatt jóval több fényt volt képes befogadni, mint bármely riválisa. A megoldás bár jól működött, mégis majdnem teljesen eltűnt, hiszen mára már a Huawei is átváltott inkább az RYYB(piros-sárga-sárga-kék) elrendezésre, azonban a Samsung úgy látszik egy modernebb kiadásban fel kívánja támasztani a P8 örökségét.

  Nyilvánvaló, hogy a dél-koreai gyártó a konkurenciához hasonlóan a még jobb éjjeli fotók érdekében kívánja felhasználni ezt a megoldást a pletykák szerint 50 és 108MP-es szenzorokhoz(Előbbi az S22 és S22+ modellekbe, míg utóbbi az Ultra verzióba kerülhet), hiszen az S21 Ultra kapcsán elég sok teszt említette a már szürkületben is elég zajos képeket. Szerencsére minden esély megvan arra, hogy a Samsung számításai bejöjjenek, ugyanis hiába vannak éjjeli mód terén már kihívói, a RYYB színszűrők(és a nagyobb szenzorméret) miatt az éjszakai pillanatfelvételek terén a Huawei még mindig hatalmas előnnyel bír ezt pedig rövid távon csak hasonló megoldásokkal lehet orvosolni. 

  Azt persze még maguk a mérnökök sem tudhatják, hogy az S22 Ultra lesz-e az éjjeli fotók és videók koronázott királya, az viszont biztos, hogy a Xiaomi előretörése miatt a Samsung kénytelen új megoldásokhoz nyúlni, hogy felmutathasson valamit az új kihívó jobb ár-érték arányú típusai ellen.

Szólj hozzá

Samsung Kamera Huawei