2020. ápr 24.

Újabb rés a pajzson: Feltörhetőek az iPhonok e-mailen keresztül

írta: 1nsanat1
Újabb rés a pajzson: Feltörhetőek az iPhonok e-mailen keresztül

Csak mítosz lenne az iOS feltörhetetlensége?

iphone-security.jpg

   Bár a biztonságosság telefonos szinonimája a Blackberry volt, azonban az Apple évek óta rengeteg pénzt és kutatást öl abba, hogy a felhasználók biztonságban érezzék adataikat, így a legutóbbi bemutatójukon is fókuszba helyezték az iPhone SE ezen oldalát, azonban egy biztonsági cég nemrégiben cáfolta az Apple állításait.

   Történt ugyanis, hogy a ZecOps felderített egy biztonsági rést, amin át egy egyszerű e-maillel feltörhető bármely iPhone, amin az iOS 6 vagy annál frissebb rendszer van telepítve. A friss felfedezés visszamenőleg elég sok mindent megmagyaráz ugyanis korábban már sok befolyásos ember(hírességek, telekommunikációs cégek vezetői, újságírók) panaszkodott, hogy adataikat ellopták, amire eddig nem volt pontos magyarázat. Az almás cég már jelezte, hogy dolgoznak a probléma megoldásán azonban a sebezhetőség legalább 2018 óta fennáll, ráadásul több korábbi készülék is van ami garantáltan nem kapja már meg az iOS új verzióját, így továbbra is feltörhető lesz.

   Az ügy további következményei még a jövőbe vesznek, azonban tekintve, hogy nem az első ilyen eset az Applenél könnyen lehet, hogy kísérleteik ellenére a biztonságról és a feltörhetetlenségről hangoztatott reklámszlogenjeiket egyszerű hazugságnak fogják elkönyvelni a felhasználók ezek után.

Szólj hozzá

Apple iPhone Hírek