2020. máj 03.

Dxomarknál járt a Galaxy Z Flip

írta: 1nsanat1
Dxomarknál járt a Galaxy Z Flip

Ahogy az várható volt nem döntött rekordokat

samsung_galaxy_z_flip.png

   A Samsung Galaxy Z Flip az S szériával együtt érkezett azonban a várakozással szemben nem rá, hanem a klasszikus flagshipekre irányult a figyelem. Ennek az oka az, hogy nem egy normális méretű készüléket ötvöz egy tablettel, hanem csupán egy összehajtható normál méretű telefon nem túl kiemelkedő, maximum korrektnek nevezhető hardverrel. Ez a korrekt középszerűség kamerára is igaz, a Dxomark, az egyik, ha nem a legmeghatározóbb tesztlabor pedig nem volt rest alaposan letesztelni, hogy mennyit is tud a készülék ilyen téren.

   A próbák során a Z Flip a felhasználók szerencséjére jó a tulajdonságoknak nincs teljesen híján. Nappal kifejezetten szép, jó dinamikatartományú képeket készít, ahogy az ultraszéles modul is teszi a dolgát ráadásul a fő kamerához hasonló színkezeléssel és minőséggel. Éjjel szintén nem vérzik el a telefon, pontosabban csak a fő kamera, ami jól használja fel a rendelkezésére álló kevés fényt is. Videózás terén szintén vannak pozitívumok, mint például a jó stabilizálás és az élénk színek, de még az autofókusz is egész jól szerepel ilyen esetekben. Tehát abszolút nem nevezhető rossznak a kamerarendszer, a mindennapi életben bőven használható, azonban vannak hibái is szép számmal, amik az árcédulát megtekintve már nem annyira elnézhetők.

   Fotózás terén például a videózáskor remekelő autofókusz kérdéses okból belassul és kifejezetten sután érzékel. Ezen felül a egy felvételen belül hajlamos változni az élesség, ami zavaró tud lenni a kész videók visszanézésekor A portré módban szintén súlyos hibák vannak, hiszen mélységérzékelő vagy telefotó kamera híján nagyon gyakran nem érzékeli megfelelően az elő és háttér közti átmenetet, így egy-egy fül vagy kész könnyedén eshet áldozatul a háttérelmosásnak. Sajnos azonban a normál képeknél sem stimmel minden, se este, se nappal, ugyanis a képekről hiányoznak a részletek, már  a legkisebb belenagyítás hatására elmosódik a végeredmény, pedig a pixelszámnak elegendőnek kellene lennie.

    Ezen hibák miatt a nyilvánvaló erősségek ellenére a Dxomark mindössze 105 pontot tudott adni a készüléknek, ami bár nem kirívóan gyenge, de például egy ponttal kevesebb mint az iPhone XS Max pontszáma, ami megjelenésekor sem került a dobogó tetejére. Persze el kell ismerni a Z Flip nem is fényképezésre lett kitalálva, hiszen divatkellékként tűnik fel sok reklámban,  egy 3-4 kamerából álló kamerasziget pedig elcsúfította volna a külsejét, így érthető és elfogadható a látszólag gyenge pontszám is.

Szólj hozzá