2022. okt 24.

Új néven debütálhat a globális piacon a Xiaomi Civi 2

írta: 1nsanat1
Új néven debütálhat a globális piacon a Xiaomi Civi 2

xiaomi-civi-2-ufficiale-con-doppia-fotocamera-selfie-1.jpg

 

   Nem is olyan régen mutatta be a Xiaomi az idei, a szokásosnál kicsit egyhangúbb felhozatalának egyik legfeltűnőbb tagját, a Civi 2-t. Az elsősorban nőknek, illetve a közösségi médiumok aktív használóinak szánt mobilról részletesebben már a Phonecast is írt, reménykedve abban, hogy talán egyszer a globális piac is ráteheti a kezét a szelfibajnok Xiaomira. A reménykedés pedig, úgy tűnik nem volt hiábavaló, ugyanis egy kínai forrásra hivatkozva a GSMarena fontos információkat közölt le a készülék várható globális verziójával kapcsolatban.

   A következtetést az IMEI adatbázisból vonták le, ahol megtalálható minden egyes típus modellszáma, például a Xiaomi 12 Lite 5G NE-é is. A kacifántos nevű készülékről pedig már egy ideje azt pletykálják, hogy a Civi 2-t takarja, amit alátámasztani látszik, hogy a gyártó portfóliójában nincs jelenleg más, a középkategória felsőbb szegletéhez tartozó termék, ami illene a 12-es szériába, valamint arra sincs sok esély, hogy az NE verzió idén is csak egy chiphiány okozta kényszermegoldás lenne, hiszen a Snapdragon 778G elképesztő sikerei miatt egy nagy példányszámban, megszakítás nélkül gyártott lapka.

  Az új, borzalmasan túlbonyolított név persze nem lesz kihatással a készülék tulajdonságaira, ami Kínán kívül is egy pehelykönnyű, Snapdragon 7 Gen 1-re épülő mobil lesz piacvezető, két látószöget és autofókuszt is biztosító szelfikamera duójával, tehát megfelelő árazással komoly sikerekre számíthat. Egyetlen apró változtatás azért történhet, ugyanis a Civi 2 Kínában kapható 12/256GB-os verzióban, míg a globális modellben elvileg 8/256GB lesz a csúcs, a kevésbé tehetős vásárlók kedvéért viszont a boltok polcaira egy 6/128GB-os "butított" variáns is kerülhet, ami viszont a kínai verzióból nem érhető el, valószínűleg azért, mert 2022-ben a 6GB RAM már nem számít túl időtállónak a felső-középkategóriában.

Szólj hozzá

Hírek Xiaomi Midrange