2020. máj 08.

Ár-érték bajnok és vérbeli flagship lett a Meizu 17 széria

írta: 1nsanat1
Ár-érték bajnok és vérbeli flagship lett a Meizu 17 széria

Az idén megszokott durva árazások után sokkolóan jó vételnek tűnik mindkét készülék

meizu-17-design-confirmed-prelaunch-1.jpeg

   A Meizu hazánkban az ismeretlenebb telefonok közé tartozik. Ennek oka, hogy a gyártó híresen ritkán frissíti az európai régióba szánt készülékeit, pedig megfelelő szoftveres támogatással bizony komoly jövő állna a flagshipkillereket gyártó cég előtt. Nem meglepő módon a sikeres Meizu 16 család után idén is készültek, mégpedig a-micsoda meglepetés- Meizu 17 szériával, nevezetesen a Meizu 17 és 17 Pro modellekkel.

   A két telefon közt mondjuk hatalmas különbségek látszatra nincsenek, hiszen minkét telefont egy Snapdragon 865 hajtja Adreno 650-el karöltve, az energiát pedig egy 30W-al tölthető 4500 mAh-es akkumulátorból nyerik. Hátoldalukon ugyanúgy 4 kamera és az ikonikus ledgyűrű figyel ami az idei egyik, ha nem legszebb dizájnt nyújtja a piacon. Mindkét előlapon ugyanaz a FullHD+ felbontású, lapos, 90hz-es AMOLED található egy jobb felső sarokba fúrt 20 megapixeles kamerával(ez a készülék gyengepontja, ugyanis csak FullHD/30fps-es videókra képes), szóval látszatra egyezik a két telefon.

   A különbségek viszont ott vannak és bár árban alig észrevehetők mégis jelentősek. A Pro ugyanis a gyorstöltés mellé szintén elég erős 27W-os vezetéknélküli töltési lehetőséget is kapott. RAM tekintetében szintén van eltérés, hiszen bár a Pro is 8 GB-ról nyit mint a sima, azonban a 256GB-os(csak 128 és 256-os kiadás van mindkét verzióból) Pro már 12GB RAM-mal kerül a dobozba, ráadásul ez már LPDDR5-ös, ami most még nem feltűnő, de évek múlva bizony hasznos lehet az akkor érkező igényesebb programokhoz. A legnagyobb különbség azonban ahogy azt megszokhattuk a hátlapon(a Pro verzió kerámia borítású) és a kamerák terén keresendő. Bár mindkét készülék egy 64 megapixeles Sony főszenzorral operál, az őket segítő maradék 3 egység nagyon eltérő. A sima verzióba egy 12 megapixeles segédszenzor(feladata egyenlőre még nem teljesen tiszta, de elvileg mélységérzékelésben segít, amit a magas megapixelszám kicsit megkérdőjelez), egy 8 megapixeles, már mindenhol látott ultraszéles kamera és egy 5 megapixeles makró jutott. A Pro ennél jobban fel van szerelve, itt ugyanis egy 8 megapixeles telefotó kamera(egyenlőre ismeretlen zoomtartománnyal), egy 32 megapixeles ultraszéles és makró képek készítésére egyaránt képes egység(végre a P30 Pro után egy másik telefon is képes lesz normális minőségű makrófotózásra) illetve egy ToF szenzor van a csinos kameraszigetbe szerelve.

   Na de a lényeg, az árak. Aki nemrég vett S20 Ultrát fél millióért netán egy P40 Prot 385.000-ért, vagy akár egy 1000 dolláros OnePlust az kapaszkodjon meg, ugyanis a legdurvább 12/256GB-os Pro modell is csupán 215.000 forintnak megfelelő jüanba kerül, de a sima 17 8/128 GB-os kiszereléssel már 168.000 forintnyi valutáért előrendelhető. Ezek után jogos sok vásárló kérdése, hogy idén az árak jogosan emelkedtek-e az egekbe és tényleg ennyivel drágábbak lettek-e az alkatrészek, hiszen itt van kettő 5G képes, Android 10-et futtató ízig-vérig flagship telefon, amiből csak a vízállósági tanúsítvány hiányzik és az optikailag stabilizált telefotó lencse(a fő kamera persze kapott stabilizálást), ezen kívül viszont mindenből a maximumot kínálja a Meizu 17 széria. 

   Remélhetőleg idővel hazánkba is eljut a két készülék és talán ezeknek már a támogatása is jobban megoldott lesz, mint az elődöké, ugyanis kihagyott ziccer lenne megvonni ilyen remek telefonokat a nyugati kontinensektől.

Szólj hozzá

Meizu Hírek Flagship