2020. máj 19.

Új generációs ujjlenyomatolvasóval érkezhet a Note 20

írta: 1nsanat1
Új generációs ujjlenyomatolvasóval érkezhet a Note 20

Nem csak gyorsabb és kényelmesebb, de biztonságosabb is lesz

151434-phones-feature-samsung-galaxy-note-20-release-date-rumours-specs-and-leaks-image1-zmgnxdaqub.jpg

   Az Apple által bevezetett ujjlenyomat alapú azonosítás mára már az Androidos telefonok sajátja és a helyigénye miatt száműzött megoldás mostanra a képernyők alá került, így láthatatlan és senkit sem zavar. Egy gond azonban van az ilyen megoldással, mégpedig az, hogy kevésbé gyors mint a hagyományos olvasók.

  A Samsung tudja ezt, hiszen az utóbbi két évben számtalan ujjlenyomatolvasókhoz kapcsolódó botrány főszereplői voltak(az S10-ek feltörhetőek voltak egy konyhai fóliával, az A szériás termékekbe épített ujjlenyomatolvasójuk pedig a legrosszabb 30.000 forintos telefonokat idézi) és láthatóan mindent megtesznek, hogy ezen változtassanak. A hírek szerint annyira komolyan gondolják a fejlesztést, hogy már a Note 20 szériát is érintheti a dolog. A javulás pedig egy új szenzor képében érkezik, ami a Qualcomm által lett kifejlesztve és a 3D Sonic Max névre hallgat.

  A megoldás remek mivolta abból áll, hogy az érzékelő 17-szeres területen képes érzékelni, így nem kell pontosan eltalálni a kis szenzort, ráadásul akár dupla ujjas feloldás is beállítható rajta a nagyobb biztonság érdekében. A megoldás egyébként a nagyobbik Note 20 modell esetén különösen hasznos lehet, hiszen a hatalmas telefont garantáltan körülményes lesz átérni, így viszont nem szükséges a képernyő közepéig nyújtani az ujját, hiszen a 20x30mm-es szenzor még a kisebb kezű embereknek is könnyen elérhető lesz.

Szólj hozzá

Samsung Hírek