2020. jún 22.

Elvesztheti prémium jellegét a Note széria

írta: 1nsanat1
Elvesztheti prémium jellegét a Note széria

Kijelző fronton komoly butításra lehet számítani a Note 20 esetében

samsung-galaxy-note-20-plus--dyn--fullviewsize.jpg

   A Samsung Note szériája évek óta erődemonstrációjának számít, amiben az aktuális S széria hiányosságait kijavítva és előnyeit még jobban kidomborítva, na meg egy tollal kiegészítve megpróbálja a gyártó a lehető legjobbat megmutatni a mobilpiacnak. Tavalyig érvényes is volt ez a képlet, azonban a Note 10 család 2(később 3) tagúra sikeredett, és bár a +-os modellre igazak is voltak a fenti állítások, de a sima Note 10 jó pár előnyös tulajdonságtól meg lett fosztva.

    Ice universe, a híresen pontos szivárogtató pedig azt állítja most, hogy ez csak a kezdet, ugyanis az igazi visszalépések csak idén jönnek a Note háza táján. A Note 20 ugyanis amellett, hogy "csak" az S20+ kamerarendszerét örökli, és ezzel komolyan lemarad majd az S20 Ultrától, kijelzőben sem fog remekelni. Olyannyira, hogy a várhatóan magas ára ellenére egy lapos, csak FullHD felbontású és 60hz-es panelt kap majd, ami a sima S20 120hz-es QHD-s megoldásától minden téren elmarad majd, így egyfajta túlárazott Lite verzió lehet a Note 20.

   Ha a hír igaz, akkor sajnos felmerül a kérdés, hogy miért is teszi ezt a Samsung. Miért kell a Note család hírnevét csorbítani egy butított verzióval, ami nyilvánvalóan gyengébb, mégis drágább lesz mint az addigra árban már jelentősen bezuhanó S széria? Válaszok sajnos még nincsenek, szóval csak reménykedhetünk benne, hogy a Samsung nem követi el azt a hibát, amit a Huawei a P40-P40 Pro viszonylatában elkövetett a lebutított kijelző beépítésével.

Szólj hozzá

Samsung Hírek