2020. júl 15.

Nem lesznek üzemidőbajnokok az új iPhoneok

írta: 1nsanat1
Nem lesznek üzemidőbajnokok az új iPhoneok

A tavalyinál kisebb telepek kerülhetnek a 12-es szériába

 iphone-12-pro-concept-1_1.jpg

   Az Apple telefonjai sosem tartoztak az üzemidőbajnokok közé, hiszen telefonjaikba méretükhöz és a konkurenciához képest mindig is apró telep került, amit a jól optimalizált rendszer sem tudott megmenteni. Ez a trend azonban a tavalyi évben az iPhone 11 Pro Max esetében megváltozott, hiszen a készülék közel 4000 mAh kapacitással rendelkezett és a Mate 30 Pron kívül bármelyik flagship telefonnál jobb üzemidőt garantált, ráadásul a dobozban mellékelt 18W-os töltő is komoly előrelépés volt a régi lassú adapterhez képest. Most azonban úgy tűnik az Apple a jó dolgokat kívánja "kijavítani".

   Egyrészt a töltő ki lesz hagyva a dobozból, így 5W.os teljesítmény helyett 0 lesz gyárilag a csomagolásban, másrészt pedig a legfrissebb információk alapján az aksiméretekből is vissza kíván venni a gyártó. A legkisebb(5,4") modell 2227 mAh-ás aprócska és elégtelen teleppel érkezhet, ami mellé ha tényleg megkapja a 120hz-es kijelzőt, akkor garantált a 4 óra alatti kijelzőidő. A közepes modell(6,1") sem jár sokkal jobban, 2775 mAh-át kell beosztania, ami több mint 1000-el kevesebb mint a hasonló képernyőátlóval rendelkező P40 kapacitása. A legnagyobb érvágás azonban a csúcsmodell esetében látható, hiszen a 6,7"-es kijelzőméret bőven garantálhatna 4500-5000 körüli aksit a konkurencia példája alapján, azonban az Apple úgy gondolta, hogy még az előd 3969 mAh-ja is sok, így a vásárlóknak be kell majd érniük 3687-es értékkel, ami maximum egy kompakt telefonban lenne megfelelő.

   Persze lehetőség van a pozitív csalódásra, hiszen az 5nm-es chipek minden eddiginél kevesebb energiát igényelnek majd, azonban nem valószínű, hogy ez a takarékosság észlelhető lesz, hiszen az 5G és a 120 hz bőven megemeli a telefon étvágyát.

 

Szólj hozzá

Apple iPhone Hírek