2020. okt 27.

Szívbajos szépség: Huawei P Smart 2021

írta: 1nsanat1
Szívbajos szépség: Huawei P Smart 2021

Előrendelhető a közkedvelt széria új tagja

huawei-p-smart-2021-product-corlor-gold.jpg

   A Huawei az évek során több közkedvelt mobilsorozatot mutatott már be, és hiába kapja a legtöbb rivaldafényt a kamerakirály P és a flagship Mate széria, a legtöbb ember nem igényel ilyen mértékű teljesítményt és beéri a barátságos árazásáról és korrekt tudásáról ismert P Smartok egyikével. A Huawei néptelefonjának jövőre, pontosabban idén is megjelent az új változata a P Smart 2021, ami első ránézése és az immáron 85.000 forint fölötti árcédula alapján egy kellemes, Redmi Note 9-el egy ligában induló középkategóriás készüléknek tűnik,  azonban a látszat sajnos csal.

huawei-p-smart-2021-colors-560x373.jpg

A szép színeknél néha több kell

   Amíg a külsőt nézzük nincs is igazán baj. Bár a műanyagról nem a prémium minőség ugrik azonnal be az embernek, de jelen esetben egy kifejezetten korrekt és szép fajtát talál a vásárló a hátlap és a keret esetében. A nem éppen szerény méretű, 6,67"-es kijelzőre sem lehet igazán jogos panasz, hiszen hiába nem OLED, vagy éppen magas képfrissítésű a panel, ebben a kategóriában a 60hz-es IPS még belefér. A kijelzőbe fúrt 8 megapixeles szelfikamera is helyet kapott persze, de nem sok szót érdemel, az alapokra elég, másra nem. 

   A telefon hátán található kicsit sem rejtőzködő kamerasziget szintén nem válik szégyenére a telefonnak, hiszen egy olyan négyesről van jelen esetben szó, ami a P40 Lite esetén már bizonyította, hogy  akár éjszaka is képes jó képeket megörökíteni, annak ellenére, hogy a két darab 2 megapixeles kiegészítő szenzor(makró, mélység) itt is csak dísznek van. A telefon oldalán helyet kapó ujjlenyomatolvasó szintén a már említett "nagytesóból" lett átemelve, ami rekord sebességű feloldást biztosított már nem egy típusban.

  Energiaellátás szempontjából szintén egy remek készülék képe tárul elénk hiszen az 5000 mAh és a 22,5W remek kombináció és a korábbi hasonló Huawei telefonok alapján garantált a két napos üzemidő. Ennyi kecsegtető információ után bizony tényleg felvetődhetne, hogy a P Smart 2021 bizony megszorongathatja a Xiaomit, azonban a szemfülesebbeknek feltűnhet, hogy két dologról még nem volt szó: Az árról és a készüléket hajtó lapkáról.

   A telefon ugyanis egy meglepően magas, 88.000 forintos áron nyitott, ami még úgy is magas, hogy jár mellé egy elég jó 25-30.000 forintos vezeték nélküli fülhallgató is, szóval így még meg is érheti, de az előrendelői akció után bizony komoly árzuhanás nélkül kevéssé lesz vonzó az összeg, hisz ennyiért már komolyabb készülékekhez is hozzájuthat az ember. Pláne, ha megnézi, hogy milyen vas dolgozik belül. Itt ugyanis a P Smart a nevével ellentétben kifejezetten buta. A Kirin 710A ugyanis a Huawei egyik vésztartalékjának számít. Egy 14 nm-es eljárással, de immáron Kínában készülő chipről van szó, ami bizony bevallottan egy enyhén butított 710-es, amivel már a P Smart 2019-ben, vagy éppen a Mate 20 Liteban is találkozhattunk, ahol azonban még megállta a helyét és ez remekül szemlélteti is a probléma forrását, hiszen egyik készülék sem mai darab, azt pedig senki sem nézi jó szemmel, ha egy készülék gyengébb mint a közvetlen elődje.

   A P Smart idei verziója tehát egy alternatív univerzumban Google szolgáltatásokkal és Kirin 810-es lapkával egy vonzó opció lehetne(bár ez esetben elég kevés dologban különbözne a P40 Lite-tól), de akár olcsóbban a Kirin 710 is megbocsájtható lenne, azonban ezen az áron belépő szintű lapkával egyszerűen semmi keresni valója sincs olyan árszegmensben, ahol Redmi Note 9S-ek, P40 Liteok, gyártói garancia nélkül pedig akár Poco X3 NFC-k vannak.

Szólj hozzá

Vélemény Huawei Midrange