2020. dec 06.

600 megapixeles szenzorral készül a Samsung

írta: 1nsanat1
600 megapixeles szenzorral készül a Samsung

samsung-isocell-kamera-szenzor-header.jpg

   Amennyire későn szállt bele a Samsung a megapixelháborúba, pont annyira próbál az élen maradni manapság. Ennek a legjobb, már kézzel fogható példája a sokat vitatott 108 megapixeles megoldásuk, azonban úgy tűnik még erre is rá fognak licitálni, mégpedig egy 600 megapixeles egységgel.

   A Samsung megdöbbentő projektréről egy szivárogtató rántotta le a leplet, amit egy látszólag hivatalos dokumentumrészlettel támasztott alá és elég konkrét információkat is megosztott arról, hogy mi értelme lesz egy ilyen szenzornak és mik a még megoldásra váró problémák.

gsmarena_001_1_1.jpg

   Egy ilyen megoldás haszna vitathatatlanul az, hogy hihetetlen részletességű fotókat garantál, és a nagy felbontás miatt akár a telefotó kamerákat is fölöslegesség tehetné, amiben a mérete is segít, ami látványosan nagyobb még a P és Mate 40 szériában alkalmazott 50 megapixeles egységnél is. A nehézségek azonban szintén a méretből adódnak, hiszen emiatt jó eséllyel képtelen lesz közelre fókuszálni, ami már a 108-as kistestvérnél is gondot jelent, így garantáltan kelleni fog mellé egy makró kamera is, már ha lesz hely neki... Mivel egy ilyen masszív és nagy felbontású szenzor egy mai átlagos telefon hátlapjának kb 12%-át foglalná el, ami még talán elfogadható lenne, a 22mm-es vastagság azonban elfogadhatatlan, hiszen manapság már a 10mm is vaskosnak számít a mobiliparban, egy több mint 1 centire kilógó kamerasziget pedig teljesen abszurd lenne. Természetesen könnyen lehet, hogy a Samsung képes megoldást találni ezekre a dolgokra, azonban továbbra is kérdés, hogy a periszkópkamerák megjelenése után és a folyékony lencsék megjelenése előtt van-e értelme egy ilyen szenzorszörnyetegnek.

 

Szólj hozzá

Samsung Hírek Kamera