2021. jún 26.

Infók a Galaxisból: Samsung villámhírek

írta: 1nsanat1
Infók a Galaxisból: Samsung villámhírek

60bcd36aec2da.jpg

 

   A Huawei tragédiája után a Samsung komoly versenyelőnyre tett szert, hiszen gyakorlatileg kihívó nélkül maradt az Androidos piacon, lévén a Xiaomi még nem mindenütt tudta megvetni a lábát kellő mértékben. Ezek után nem meglepő, hogy talán még a korábbiaknál is jobban záporoznak a hírek a piacvezető gyártóval kapcsolatban, melyek egy része pozitív, de bizony akadnak elkeserítő információk is. Ezekből a fontos, de tartalmilag kis hírekből szemezgettünk most.

A chiphiány áldozata

 

   Tömegesen előforduló kijelzőproblémái ellenére a tavaly debütált S20 FE a Samsung egyik, ha nem a legjobb ár-érték arányú készüléke lett, sikere és minősége pedig vitathatatlan. Népszerűségét annak köszönhette, hogy korrekt ára ellenére csak a műanyag hátlap és a kamerák terén kellett kompromisszumot kötni. Ezek után nem meglepő, hogy a márka kedvelői idén is várnak egy FE modellt, azonban kívánságuk valószínűleg jókora késéssel fog csak teljesülni. Az ok pedig egyszerű: A készülékbe szánt Exynos és Snapdragon lapkákra olyan nagy az igény, hogy azt a gyártó képtelen teljesíteni(idén a Snapdragon 888 gyártását is a Samsung vállalata a TSMC helyett), a készleten lévő chipeket pedig a dél-koreaiak inkább a jól fogyó csúcskészülékekbe és az egyre sikeresebb hajlítható készülékekbe kívánják beszerelni, a rajongói változat pedig így kénytelen egy darabig még a kispadon üldögélni.

Tömeggyártási fázisban az új Flip

 

  Ha már legalább a Z Fold és a Z Flip szériára jut elég csúcslapka, akkor kár volna késleltetni ezen szériák 3. generációját és szerencsére a Samsung a legújabb hírek szerint nem is teszi. Nemrégiben jelent meg ugyanis a hír, hogy a Z Fold3 már a gyártósorra került, most azonban arról is elkezdtek pletykálni, hogy a Z Flip3 is sorozatgyártási fázisba lépett. A két típusból egyébként összesen 7 millió darabot terveznek előállítani az Augusztus 3-ra datált bemutatóra, ami azt jelenti, hogy naponta nagyjából 50-70.000 darab telefon legyártásában gondolkodnak a Samsungnál.

Fontos hibajavítás

 

  Az S21 széria, de főleg az Ultra verzió tervezésekor kiemelt szerepet kapott a kameraszekció, aminek köszönhetően a típus, ha világszinten nem is bajnok, de a nyugati piacon bizony az egyik legkompetensebb fotós-videós telefon. Remek teljesítményét azonban eddig beárnyékolta, hogy tömegesen előforduló hiba volt a kamera applikáció laggolása a használat közbeni túlmelegedés és a készülék ebből fakadó akkumulátorzabáló mivolta. A gyártó azonban bár jókora késéssel, de megoldást talált a problémára és az Amerikában kapható Snapdragon 888-al szerelt példányokra már elérhetővé tette a javítócsomagot, ami az első vélemények alapján valóban sokat javít a felhasználói élményen és az üzemidőn.

Műanyaggal a környezetért?

  

   Az S21-ek megjelenésekor a Samsung ódákat zengett arról, hogy a kihagyott adapterrel mennyi fölösleges műanyag és egyéb hulladéktól kíméli meg a bolygónkat, ezek után kifejezetten visszásan hatott, hogy a jelenleg 3 tagú család két olcsóbb tagja műanyag hátlappal érkezett és a hírek szerint ez az S22 modellek esetén sem lesz másképp. A jelenlegi információk szerint ugyanis a 2022-ben debütáló mobilok közül egyedül az Ultra részesül majd a Gorilla Glass hátlap előnyeiből és hátrányaiból, a sima és a pluszos verzió pedig megmarad az eséseket jobban viselő, viszont könnyen karcolódó és kevésbé szilárd glassticnál.

 

Szólj hozzá

Samsung Hírek