2021. jún 29.

A múltba visz minket az Alcatel újdonsága

írta: 1nsanat1
A múltba visz minket az Alcatel újdonsága

Csak a nevében idei az Alcatel 1(2021)

alcatel-1-2021-01.jpg

  

    A saját márkanév alatt kiadott mobiljai miatt egyre ismertebb TCL valójában nem teljesen új szereplő a piacon, hiszen övé az Alcatel is. Ez elsőre ugyan nem tűnhet nagy dicsőségnek, hiszen a márkát mindig is a másodvonalbeli telefonokkal azonosították, azonban a valóság az, hogy az Alcatel kifejezetten korrekt készülékeket dobott piacra a belépő szinten. Idén azonban úgy tűnik a gyártó elhatározta, hogy felül a nosztalgiavonatra és igaz filléres áron, de piacra dob egy első és sokadik ránézésre is több éves konstrukciót, de cselesen az Alcatel 1(2021) nevet adja neki, hátha valaki esetleg egy korszerű típusnak nézi.

  Az idei 1-es múltidéző mivolta persze nem egyértelműen negatív dolog, sőt több előnnyel is jár. Ezek egyike a manapság már csodaszámba menő kompakt méret. Az 5"-es kijelző ugyanis még a vastag kávák ellenére is kicsinek számít, a műanyag háznak hála pedig a tömegével is lefelé lóg ki a sorból a belépő szintű készülék, hiszen mindössze 134g-os. Ezen felül a Jack csatlakozó is jelen van, a pontot az i-re pedig az Android 11 alapú Android Go jelenti, ami az egyetlen elfogadható magyarázat a 2021-es évszámra a típus nevében. A legnagyobb pozitívum azonban egyértelműen a 60 Euró körüli ár, ami szolgáltatói kínálatban már egy kisebb előfizetési csomag esetén is 0-ra redukálódhat, ingyen pedig bármelyik telefon jó vétel.

 Minden jó tulajdonsága ellenére azonban kénytelenek vagyunk szembenézni azzal, hogy az új Alcatel 1-es gyakorlatilag a 2018-ban megjelent azonos nevű típus, csak éppen más hátlapi dizájnnal. Ugyanaz a 480p-s TFT kijelző biztosítja a gyenge képminőséget, ha pedig nem nézni, hanem készíteni akarjuk a képet, akkor hátul 5, elől 2MP-el és mindkét oldalon fix fókusszal kell beérnünk. A fotós képességeket persze az sem segíti, hogy a típust egy végtelenül elavult 4 magos 28nm-es lapkát kapott ami értelemszerűen képtelen bármiféle mesterséges intelligenciával javítani a kis felbontású képeken és a 720p-s videókon. Az elavult chiphez persze hasonlóan korszerűtleg 1GB-nyi RAM és 8 vagy 16GB tárhely jár, az energiát pedig egy microUSB-vel tölthető 2000mAh-s biztosítja.

  Az Alcatel 1(2021) tehát alapból egy böngészésre és telefonozásra egészen használható telefon lenne, a gond inkább az, hogy a konstrukció már 2018-ban sem számított jövőállónak, és az Android 11 Go sem képes orvosolni minden problémát. Ráadásul az elődmodell még mindig kapható, beesett ára pedig nem egyszer 10.000 forint környékére süllyed, így a dupla áron nyitó utód egyetlen valódi esélye a kudarc elkerülésére a szolgáltatók által történő árusítás lehet.

  

Szólj hozzá

Vélemény Alcatel Budget