2021. okt 09.

4K-s kijelzővel felszerelt Xiaomi várható!

írta: 1nsanat1
4K-s kijelzővel felszerelt Xiaomi várható!

img_615b05ea80595.jpg

 

   Csak nemrégiben jelent meg a Xiaomi új, középkategóriás üdvöskéje, a Civi, ami leginkább a Huawei Nova szériára emlékeztet, hiszen fő erényei közé a remek szelfikamera, a nőiesebb, szemrevaló külső, és a kezelhető méret és súly tartozik. Ezen felül azonban nem lett igazán formabontó eszköz, a jelek szerint azonban egy hozzá hasonló, talán Civi Pro névre hallgató modell igazi csúcskategóriás fenevad lehet.

  A TENAA weboldalán jelent meg ugyanis egy eddig nem ismert mobil, melyet egyesek egy új CC szériás készüléknek, mások viszont a hasonló méret és dizájn okán a Civihez kötnek. A telefon érdekessége azonban nem a nem túl izgalmas dizájn, hanem az, hogy a készülék két téren is rekorder lehet a Xiaomi portfóliójában. Egyfelől 16GB RAM-mal és 512GB tárhellyel lesz felszerelve, ami szinte példátlanul erős konfiguráció(egyedül a ROG Phone 5s Pro múlja felül 18/512GB-os kiszerelésével), másfelől viszont 4K-s kijelzőt kap, szinte biztosan 120hz-es képfrissítéssel, ami eddig egyedül a Sony Xperia 1 III kiváltsága volt, ott viszont a tesztek szerint a két maximális értéket egyszerre nagyjából sosem kapcsolja be a telefon (valószínűleg a Snapdragon 888 melegedési és ebből fakadó fogyasztási problémák miatt).

  A Xiaomi tehát szinte biztosan készül egy új, erődemonstrációval felérő készülékkel, azonban mindenképpen felmerülnek olyan kérdések mint, hogy a kamerák terén visszafogott(periszkópnak nyoma sincs a TENAA által közölt képen és a főszenzort kivéve a másik kettő elég aprónak tűnik) új típus miért kap a Mi 11 Ultráénál is jobb kijelzőt és RAM-ot, illetve az eddig egyértelműen középkategóriás CC vagy Civi szériába hogyan fog illeszkedni egy a specifikációi miatt nyilván jóval drágább eszköz? A válaszok remélhetőleg hamarosan megérkeznek és talán a kijelzőbajnok Xiaomi mobilra sem kell sokat várnunk.

Szólj hozzá

Hírek Xiaomi