2020. ápr 23.

Csaláson kapták a Huaweit, profi géppel készül több promóciós kép is

írta: 1nsanat1
Csaláson kapták a Huaweit, profi géppel készül több promóciós kép is

A gyártó megint más tollaival ékeskedett, ráadásul fölöslegesen

huawei-p40-pro-back-100836830-large.jpg

   Manapság a piacon egyre jobban kiélezett verseny miatt sokan fordulnak tisztességtelen eszközökhöz, a Huawei pedig nem lóg kis a sorból. Ahogyan a Apple az ultraszéles látószögből kiindulva 4-szeres zoomot ígér a valódi 2-szeres helyett, vagy ahogy a OnePlus a 2,4-szeres optikai zoomot nemes egyszerűséggel 3-ra kerekíti, úgy a legnagyobb kínai gyártónak sem kell a szomszédba mennie a megtévesztő szlogenekért, vagy jelen esetben képekért.

huawei-fake-dslr-photo-e1587414838981.jpg

   Történt ugyanis, hogy kiderült, hogy a P40 család promóciós kampányában több kép is feltűnt amelyet nem a Huawei készülékeivel fotóztak, hanem egy 1 millió forintos Nikon fényképezővel, a cég pedig ezt nem tüntette fel, sőt ezekkel szemléltette az új flagshipek képességeit. Persze a cég már bocsánatot kért és magyarázatot is adott, mely szerint egyik alkalmazottjuk hibázott, amikor tévedésből, vagy direkt feltöltötte ezeket a képeket a marketinges képeknek szánt mappákba. A sztori még akár hihető is lenne, hiszen a legtöbb ilyen félrevezetéses üggyel ellentétben azonnal reagáltak és javították a hibát(?), azonban érdemes felidézni, hogy már korábban is kerültek hasonló helyzetbe a P9 és a Nova 3 készülékeik esetében, szóval jó eséllyel szándékos volt a dolog most is.

   A csalásban egyébként az a leginkább felháborító és kicsinyes, hogy a Huawei P40 Pro már bezsebelt egy "Legjobb kamerás telefon" díjat, és a DXOMARK tesztlabor listáját is toronymagasan vezeti 128 ponttal, a legnagyobb kihívója egy "házon belüli" Honor készülék, ráadásul a még több és erősebb szenzorral felszerelt P40 Pro+ még tesztelésre sem került, tehát a csalásnak semmi értelme nem volt, hiszen a készülék valódi tudása is bőven elég lett volna a vásárlók megnyerésére.

Szólj hozzá

Hírek Huawei