2020. máj 08.

A pixelszámokra koncentrálhat az S30 széria is

írta: 1nsanat1
A pixelszámokra koncentrálhat az S30 széria is

A Samsung emelheti a tétet

s20-ultra-camera.jpg

   Bár az S20 Ultra elég megosztó lett a főként rekordokat döntögető felbontású kameráiról és az azokat övez hibákról vált ismertté. A Samsung azonban nem adja fel a pixelháborút és a jövő évben debütáló S30 vagy S21 elnevezésű készülékcsalád legerősebb tagjába a jelenleginél is erősebb kamerarendszert kíván helyezni a hírek szerint.

   Az eddig 108 megapixeles szenzort a pletykák szerint egy szintén Nona-Bayer szűrős, tehát 9 pixelt egybeolvasztó 150 megapixeles modulra cserélik, a 48 megapixeles telefotót egy 64 megapixeles, szintén periszkópos megoldás váltja, az ultraszéles kamera 12-ről 16 megapixelre hízik, és a ToF szenzor mellé még bekerül egy 12 megapixeles makró kamera is, ami megoldja majd a közelre fókuszálni képtelen főkamera hibáit.

   Ezek valljuk be nagyon jól hangzó ígéretek, az egyetlen furcsa bennük, hogy se a Samsungra, se más gyártókra nem jellemző, hogy egy év után száműznének egy szenzort, gyakoribb a 2 éves élettartam, amely során szoftveresen tökéletesítik az adott kamerát, a 108 megapixeles egység pedig még csak most mutatkozott be, akárcsak a 48 megapixeles periszkópos kamera. Az persze elképzelhető, hogy a váltás oka a sok negatív visszajelzés és a hibák, melyek nagy részéről kiderült, hogy szoftveresen nem javítható, így ha teljes cserét nem is, de hardveres javításokat igényel a megszüntetésük.

Szólj hozzá

Samsung Hírek Kamera