2020. máj 15.

Komoly visszalépés lehet a Note 20 kijelzője terén

írta: 1nsanat1
Komoly visszalépés lehet a Note 20 kijelzője terén

A Note 20+ viszont magasabbra teheti a lécet

galaxy-note-20-concept.jpg

   Egy nemrég az internetre került hiteles forrásból származó szivárogtatás alapján az idei Note széria kisebb modellje elődjéhez hasonlóan durva kompromisszumokat kényszerül majd elszenvedni. Adva van ugyanis egy remek képernyőtechnológia, az LTPO OLED, ami hasonlóan az IGZO-hoz nagyobb képfrissítés esetén sem növeli meg radikálisan a fogyasztást.

    Ez a technológia azonban elég drága, így a Samsunghoz közelálló szaktekintély, Ross Young azt az információt közölte, hogy a 120hz-es LTPO technológia csak a Note 20+-nak lesz sajátja, a sima Note 20 nem kapja meg. Ezzel alapvetően nem lenne gond, hiszen a kisebb modell amúgyis csak FullHD+ felbontású lesz és méreténél fogva sem fog annyit fogyasztani, azonban  Ross egy másik hidegzuhanyt is tartogatott, ugyanis állítása szerint a Note 20 így egy 2345x1084 felbontású 60hz-es LTPS OLED panelt kaphat, ami bárhogy nézzük 2020-ban egy csúcskategóriás telefonhoz képest nagyon gyenge.

   Persze előfordulhat, hogy a komoly kompromisszum a képernyő terén az árra jó hatással lesz, azonban az S20 széria esetén sem sikerült 300.000 forint alatt tartani az árat, hiába kapott az alap S20 modell kifejezetten butított, a tavalyi modelleknél szinte semmivel sem jobb kamerarendszert, így valószínűbb, hogy idén is a +-os modell lesz a sikeresebb, míg a kisebbik kiadásra kérdőn fog nézni a tesztelők többsége.

Szólj hozzá

Samsung Hírek