2020. máj 15.

Méltán híres kamerát örököl meg a Honor X10

írta: 1nsanat1
Méltán híres kamerát örököl meg a Honor X10

Remek középkategóriás készülék lehet még Google nélkül is

ex9xxauvaaet4ol.jpg

   Elterjedt gyakorlat sok gyártónál, hogy évről évre adják ki felső illetve középkategóriás kameráikat és szüntetik meg a korábbi modellek gyártását, azonban ez néha nem jó lépés. Ugyanis ha megnézünk egy konkrét példát, akkor elmondható, hogy a Samsung idei 64 megapixeles megoldása egyértelműen gyengébb mint az S10 vagy akár az S9 12 megapixeles szenzora. A Huawei ezért egy érdekes megoldást talált ki amit most a Honor X10-ben is alkalmazni kíván.

   A friss értesülések szerint ugyanis a kínai gyártó a teljes mértékben középkategóriás telefonjába nem valami tipikus közepes kamerát kíván elhelyezni, hanem a P20 Proval bemutatott és a P30 Pro-ban is megtalálható 40 megapixeles Sonyt. Ez olyan szempontból remek döntés, hogy az ilyen egységgel szerelt mobilok egy része még most is megtalálható a Dxomart top10-es listáján, szóval a hamarosan érkező Pixel 4a kivételével nem nagyon lesz fotózás terén ellenfele a Honor X10-nek kategóriáján belül. Sajnos a többi kamera már közel sem lesz ennyire ütős, ugyanis a 8 megapixeles ultraszéles és a 2 megapixeles mélységszenzor, valamint az ismeretlen specifikációjú pop-up szeflikamera már abszolút nem tartozik a jobbak közé.

   A telefon azonban nem csak fotózásban lesz jó, ugyanis a híresen erős Kirin 820 5G chip adja majd az erejét, az ehhez szükséges energiát pedig egy 4300-as telep fogja biztosítani 22,5W-os töltés mellett. Kiszerelést tekintve 6/64 illetve 6/128 GB-os verzió lesz elérhető bővíthető tárhellyel. Ujjlenyomatolvasóból pedig valószínűleg a Honor 20-al debütáló rekordgyors szenzort kapja meg és persze a 90 hz-es kijelző sem marad ki.

Szólj hozzá

Hírek Kamera Honor