2020. máj 16.

8K felvételére is képes ZEISS lencsés kamerákkal támad a Nokia

írta: 1nsanat1
8K felvételére is képes ZEISS lencsés kamerákkal támad a Nokia

A 9.3 PureView remek fotós készüléknek ígérkezik

bengeskin_thumb.jpg

   A Nokia mostanában nem nagyon számolhat be sikerekről, aminek fő oka, hogy bár 6.2 és 7.2 készülékeik helyt álltak a riválisokkal szemben a Nokia 9PureView hatalmas felsülés volt. A telefon hibát hibára halmozott, elavult dizájn és lapka jellemezte, kamerái pedig hiába voltak számosak, ha a mögéjük írt szoftver csak középszerű képet tudott létrehozni a beérkező fényből. Ezen kíván majd javítani az egykoron híres mobilgyártó a hírek szerint.

   A 9.3 Pureview(a 9.2 az egységes számozás érdekében kimaradt) az eddigi információk szerint 4 kamerával fog rendelkezni, amik a 7.2 megoldását követve egy elegáns, kör alakú kameraszigetben kapnak majd helyet és bár nem mindegyik szenzor ismert, a legfontosabb azonban igen, és ez egy optikailag stabilizál 108 megapixeles Samsung egység lesz,8K/30fps videós képességgel, ami a Mi 10 Pro esetén is remek eredményeket hozott már. Számítani lehet továbbá egy ultraszéles, egy zoom kamerára is, a 4. pedig lehet egy ToF vagy ha a Nokia nagyon spórolósra veszi a figurát, akkor egy makró vagy mélységérzékelő. Szoftveres téren is lesz újítás, ugyanis éjszakai módról és különleges ZEISS effektekről is szólnak a hírek, persze kérdés, hogy ez pontosan mit is takar.

   Ezek után kijelenthető, hogy a 9.3 egy ígéretes készüléknek tűnik eddig, és talán a Nokia végre megmutatja, hogy az új készülékek méltók a méltán híres PureView névre.

Szólj hozzá

Nokia Hírek