2020. máj 21.

Forradalmi kamerarendszert kap a Vivo X50 Pro

írta: 1nsanat1
Forradalmi kamerarendszert kap a Vivo X50 Pro

Gimbal szerű stabilizálást kap a fő szenzor

vivo-x50-1.jpg

   A mobilos kamerák egyik gyengéje a korlátolt stabilizáció. Hiába kap ugyanis optikai stabilizálást egy-egy szenzor ezek távolról sem tökéletesek, így a legtöbb mobilos vlogger beszerez egy gimbalt a felvételekhez. Ez azonban egy plusz eszköz és a Vivo úgy gondolja semmi szükség ilyesmire és ezt új telefonjával, az X50 Proval próbálja bizonyítani.

   Maga a mobil nem számít túl extrémnek, felszínesen nézve teljesen átlagos készüléknek tűnik, hiszen a kijelzőbe fúrt lyuk, a hátlapi szögletes sziget 4 kamerával, vagy a periszkóp mind-mind többször látott húzás a mobilvilágban. A fő kamerára alaposabban rátekintve azonban szembeötlő lehet a hatalmas méret, aminek két oka van. Egyik, hogy a Samsung új 50 megapixeles szenzora nem a kisebbek közül való, a második és egyben fő indoka a hatalmas méretnek pedig az egység köré épített, gimbalok által ihletett stabilizáló rendszer, ami a mobilpiacon eddig példa nélküli bravúr.

   Az mondjuk kérdés, hogy vajon ez az újdonság mennyire lesz népszerű és, hogy mennyit javít majd a fotós képességeken, de videós fronton könnyen lehet, hogy könnyedén leiskolázza majd bármelyik riválisát, hiszen még a Samsung Super Steady videómódja is az ultraszéles lencsén alapul, valódi optikai stabilizálásról pedig szó sincs, ami hirtelen mozdulatok esetén érződik is, míg az X50 Pro szabadon mozgó kamerája elméletben könnyedén kiküszöbölheti még a futás közben keletkező rázkódást is.

Szólj hozzá

Hírek Vivo