2020. máj 27.

Újabb rés az Apple pajzsán

írta: 1nsanat1
Újabb rés az Apple pajzsán

Feltörhető minden iPhone és iPad és a legutóbbi frissítés sem segít ezen

istock_27421412_medium-581758203df78cc2e8a7c401.jpg

   Nemrégiben az Apple az iPhone SE-t úgy reklámozta, mint a legbiztonságosabb telefon, majd pár napra rá kiderült, hogy feltörhetőek az iPhoneok és a tetejébe még egy egyszerű szöveges üzenettel is padlóra küldhető az összes. Azóta persze eltelt annyi idő, hogy az Apple javíthatott a hibákon azonban az idill nem sokáig tartott ugyanis itt az újabb kiskapu, amin keresztül az iOs és TabOS használók élete megkeseríthető.

   Az önmagukat csak "unc0ver team"-nek nevező hackercsapat ugyanis készített egy szoftvert, amivel könnyedén feltörhető a 11-es verziószámú iOS-től az éppen aktuális 13.5-ig minden rendszer. A rés természetesen javítható és nem olyan súlyos mint a korábbi javíthatatlan biztonsági hibák, azonban hatása mégis nagy, ugyanis pár napja egy híres biztonsági cég is közölte, hogy többé nem fizet az Apple rendszerét feltörő kódokért, mivel gyakorlatilag annyi van belőlük, hogy lehetetlen mindre megoldást találni.

   Sajnos az eset remekül rávilágít arra, hogy az Apple maga köré szőtt feltörhetetlenségi mítosza hogyan omlik rá a cégre súlyos PR katasztrófát előrejelezve és, hogy a minden új készülékük esetén kihangsúlyozott piacvezető biztonság jelszó már több felmérés szerint is inkább megmosolyogtatja a vásárlókat, minthogy valódi biztonságérzetet adna. 

Szólj hozzá

Apple Hírek