2020. jún 22.

Tony Stark is büszke lenne a S88 Pro-ra

írta: 1nsanat1
Tony Stark is büszke lenne a S88 Pro-ra

A DooGee új készülékét Thanos sem tudná elpusztítani

doogee-s88-pro-smartphone-1024x612.jpg

   Bár rengeteg telefon visel magán olyan tokot, melyen Vasember, esetleg Tony Stark szerepel, a Galaxy S6 Edge Vasemberes limitált kiadása óta nem igazán találkoztunk telefonnal, ami meglovagolta volna a híres franchise által keltett hullámokat, ráadásul valljuk be, a Samsung próbálkozása nem igazán volt méltó a névre, hiszen törékeny borítása és rövid üzemidőt biztosító akkumulátora nem igazán volt méltó az azt ihlető hős Arc reaktorral felszerelt golyóálló páncéljához. Most azonban a DooGee úgy döntött, hogy borsos szerződések és a jogdíjak fizetése nélkül megalkot egy telefont, amit Tony Stark bátran vihetne magával a harcok sűrűjébe.

   Ez a készülék a DooGee S88 Pro lett, ami ismételten megmutatja, hogy miért is a kínai cég a strapatelefonok koronázatlan királya. Először is nézzük, mitől is nevezhető Vasember telefonnak ez a készülék. Nos ha a telefont kikapcsolva vizsgálja az ember, akkor nem igazán lát semmiféle hasonlóságot az ember azon kívül, hogy akárcsak Tony híres páncélja, ez a telefon is vízálló(IP69K), ütésálló(MIL-STD-810G), hőálló(-55 és +70°C közt gond nélkül működik), és első látásra süt róla, hogy nehezen elpusztítható.

   Bekapcsolva azonban azonnal kiderül miért is a híres szuperhőssel reklámozzák a telefont. A hátlapon ugyanis működés közben elkezd világítani két, a vasember páncéljának szemeihez nagyon hasonlító led, ami nem csak vagány, de értesítési ledként is funkcionál, és különböző színekkel képes jelezni értesítéseket. Az egyetlen dolog amit nem igazán fog jelezni, az alacsony töltöttségi szint, ugyanis a telefon az Arc reaktor kapacitásához közelítő 10.000 mAh-t befogadó telepet fogad magába, ami a kifejezetten jó és energiatakarékos, 12nm-es Helio P70-vel kombinálva nagyjából 3 napos üzemidőt biztosít. Sokak fejében megfordulhat, hogy egy ilyen nagy telep már-már powerbanknak számít, és akik ezt gondolják, nem tévednek sokat, hiszen az S88 Pro képes ilyen üzemmódra, pontosan 5W-al képes más telefonokat illetve eszközöket tölteni. A telefon nem mellesleg vezeték nélkül is tölthető, ami nem kis fegyvertény ebben a kategóriában.

   Vasember páncéljának azonban nem csak a nyers ereje a fontos, hiszen ismeretes, hogy rengeteg adatot képes feldolgozni és remek képet nyújt a viselőjének a külvilágról, így a DooGee telefonjától is elvárhatók az ilyen kvalitások. A kívánalmaknak pedig nagyjából meg is felel a készülék. A P70 150.000 környéki pontszámra képes Antutun, amivel nagyjából a Galaxy A50 vagy a P30 Lite szintjét hozza, ami bőven elég a megakadásmentes használathoz, ráadásul 6GB RAM és 128GB tárhely is jut a telefonba, így jó eséllyel a masszív gamingen kívül mindenre alkalmas, a megjelenítésről pedig egy FullHD+ felbontású IPS panel gondoskodik.

   Ha pedig képalkotás, az S88 Pro 3 kamerát is kap a hátlapjára a Mate 20 Pro stílusában, egy szimmetrikus négyszög alakú kameraszigetbe építve, egy vakuval kiegészítve. Sajnos itt azonban nem lelhető fel semmiféle Stark család által kifejlesztett csúcstechnológia, be kell érni egy régi, 21 megapixeles Sony fő kamerával, egy 8 megapixeles ultraszéles szenzorral és egy szintén 8 megapixeles mélységérzékelővel, amik messze nem hozzák  az elvárható szintet, a szintén ilyen kamerákkal szerelt előd, az S68 tesztjei alapján elég középszerű teljesítményt produkálnak fotós és videós téren egyaránt. Szelfik terén szintén nincs ok kitörő örömre, a 16 megapixeles egység csak a kötelezőt tudja hozni, semmi többet.

  A legfontosabb szokás szerint a végére maradt. Az a bizonyos árcédula, ami sok remek telefont tesz tönkre. Nos úgy tűnik az IP69K szabvány a túlárazás ellen is védi a DooGee legújabb termékét, ugyanis az ára 200-250 dollár között mozog akciótól függően, jelenleg pedig szállítással együtt 64-65.000 forintos áron lehet lecsapni rá, ami abszurd módon alacsony, ha figyelembe vesszük hogy más gyártók az IP és a MIL szabványok meglétéért mennyivel emelik meg a készülékeik árát, illetve mennyi pénzt kérnek el, ha az adott telefon vezeték nélkül is tölthető. Az S88 Pro tehát remek telefonnak tűnik és bár teszt híján nem nagyon érdemes ilyet mondani, de kemény fizikai munkát végző Marvel rajongóknak, illetve a töltőt rendszeresen otthon felejtőknek nagyon ajánlatos elgondolkozni a készülék megvásárlásán.

Szólj hozzá

Vélemény Hírek DooGee