2020. júl 14.

Komoly csalódás lehet a Galaxy Note 20 széria Európában

írta: 1nsanat1
Komoly csalódás lehet a Galaxy Note 20 széria Európában

Egy már leszerepelt Exynos chip hajthatja az 1500 dolláros telefont

samsung_galaxy_note_20_ultra_screenshot_20200708090132_1_original_560x313_cover.jpg

  Tavaly a Samsung az S10 és a Note 10 szériával rendesen feladta a leckét a piacnak és ez az eladásokon is megmutatkozott. Idén azonban más volt a helyzet. Az S20 széria, de főként az Ultra annyi sebből vérzett, hogy felsorolni is nehéz, azonban a legtöbben egyetértenek abban, hogy a problémák jó részének a forrása az Exynos 990-es chip volt.

  A Samsung saját gyártású lapkája nem, hogy a Snapdragon 865 mellett maradt le, de terhelés alatt a Snapdragon 855+ is gond nélkül felülmúlta. A gyengélkedő chip könnyen melegedett, riválisaihoz képest sokat fogyasztott, és a kamerák kezelésével sem boldogult maradéktalanul.

   Ezek után mindenki remélte, hogy a Note szériára a Samsung javít ezen a hibán és az Exynos 992-es chippel helyettesíti Európában a hibás darabot, most azonban két egymástól független, általában pontos szivárogtató keserítette el a méltán híres széria rajongóit. A belsős információk szerint ugyanis bár szerencsésebb régiókban a telefon megkapja a Snapdragon 865+-t azonban Európában a készülék az S20 széria Exynos 990 lapkakészletét örökli.

   Persze remény még van, azonban ilyen kevéssel a megjelenés előtt már általában pontos adatok szivárognak ki, így lehet, hogy minden eddiginél durvább szakadék lesz majd a Noteok közt, ami bizony az európai eladásokra rányomhatja a bélyegét.

Szólj hozzá