2020. nov 17.

Visszalépés lehet a Galaxy S21

írta: 1nsanat1
Visszalépés lehet a Galaxy S21

A kijelzőn és a hátlapon spórolhat a Samsung

galaxy-s30-s21-leak-03-e1603044838197_1.jpg

 

   Bár az idei Galaxy S széria csúcsa, az S20 Ultra sok esetben lett maró gúny célpontja vitathatatlan hibái miatt, az sokkal ésszerűbben összerakott, komolyabb hibáktól mentes sima S20-ba még a Samsung legelhivatottabb kritikusai sem igazán tudtak belekötni. Ez nem is meglepő, hiszen a típus fontosabb jellemzők terén megegyezett az Ultra modellel a fő kompromisszumot jelentő kamerák pedig papíron hiába voltak gyengébbek, a valóságban sokkalta megbízhatóbban működtek és nem egy esetben jobb dinamikatartományról és garantáltan jobb autofókusz képességekről tettek tanúbizonyságot. A hírek szerint azonban a közkedvelt modell utódja már nem lesz ilyen remek telefon, több okból sem.

   Egyre több forrás állítja ugyanis, hogy az S21 a Note 20 példáját követve lapos kijelzőre vált(ez mondjuk a többségnek még kedvező is lehet), azonban ezzel együtt a maximális felbontást lerontják FullHD+-ra az S20 QHD+ értékéről. Szerencsére a 120 hz minden jel szerint megmarad, ez azonban sovány vigasz, hiszen emellé nem fog járni a Note 20 Ultrában megismert adaptív mód, a folyamatos 120 hz pedig vitathatatlanul zabálni fogja a 6,2"-es kijelzővel szerelt, tehát viszonylag kompakt telefon értelemszerűen kisebb akkumulátorát. Utóbbi problémát valószínűleg mérsékelni tudja majd az 5nm-es Snapdragon 875 chip, viszont az idei tapasztalatokból kiindulva kérdéses, hogy az Európába szánt modellek hasonló eljárással készülő, Exynos 2100-as lapkája mennyire tud majd energiatakarékos lenni.

   A legelkeserítőbb hír azonban, nem a kijelzővel kapcsolatos, hiszen az S20-nál is csak 60 hz-en volt elérhető a QHD+ felbontás, azonban az eddig elmondható volt az S szériáról, hogy maximálisan prémium anyaghasználat és összeszerelés jellemezte az összes modellt. Ez azonban most megváltozhat, ugyanis több megbízható szivárogtató is állítja, hogy a Note 20 borítékolható kudarcának elmaradása és az S20 FE sikere arra ösztönözte a Samsungot, hogy az S21 esetén is műanyag hátlapot alkalmazzon, ami példátlan mértékű visszalépés lenne. Természetesen a vezeték nélküli töltés és az IP68 minden valószínűség szerint megmarad, de elég sovány vigasz, hogy nem jut be a por a telefon belsejébe, ha a tokba bejutva maradandó esztétikai kárt okoz a minimálisan sem karcálló glasstic hátlapon.

   A megkérdőjelezhető döntésnek persze lehet alapja, hiszen egy látványosan kompromisszumos S21 sokakat irányíthat majd az S21 Ultra felé, azonban a Samsung láthatóan nem számol azzal a forgatókönyvvel, hogy a csúcsszériákba beleerőszakolt, szándékosan rossz ár-érték arányú, még az elődjüknél is érezhetően gyengébb modellek hosszú távon tönkretehetik az S és a Note névhez társított prémium érzetet, ami sok vásárlót terelhet át a műanyag hátlapot vagy a felbontáscsökkentést hírből sem ismerő iPhone Pro Max, Mi, vagy éppen Xperia 1 szériákhoz.

Szólj hozzá

Samsung Hírek Flagship