2020. dec 28.

Mégsem lesz minden tartozék a Mi 11 dobozában...de mellette igen!

írta: 1nsanat1
Mégsem lesz minden tartozék a Mi 11 dobozában...de mellette igen!

mi-11-4.jpg

   Lei Jun neve ismerősen csenghet a Xiaomi rajongók körében. Ez a kínai férfi ugyanis a dinamikusan fejlődő és magát a konkurenciával gyakran összevető cég vezetője. Röviden tehát kijelenthető, hogy ha valamit ő közöl a vállalattal kapcsolatban, akkor az nyugodtan vehető hivatalos közleménynek, még akkor is ha ezt esetleg nem egy sajtóeseményen teszi.

  A CEO pedig most olyan bejegyzést tett közzé, ami sok márkahű felhasználót is elriaszthat, ráadásul a Samsung  húzásához hasonlóan kínosnak hat az előzmények ismeretében. Lei Jun ugyanis közölte, hogy az új csúcskészülékük, a Mi 11 töltőadapter nélkül érkezik és az iPhoneokéhoz hasonlóan lapos dobozban kerül a boltok polcaira.

xiaomi-mi-11-doboz-01.jpg

Valószínűleg mindenki jobban örülne egy kicsit vaskosabb, de tartalmasabb doboznak

  A dolgot persze Tim Cookhoz hasonlóan Jun is környezetvédelmi okokkal magyarázta, ami egy fokkal még mindig hitelesebb, mint a telefon mellé a műanyag matricát ugyanúgy csomagoló Apple esetében, azonban pont a Xiaomi volt a Samsung mellett a másik cég, aki az iPhone 12 széria megjelenése után szinte azonnal olyan reklámot készített, melyben azt ecsetelték, hogy a Xiaomi úgy is képes csökkenteni a telefonjai ökológiai lábnyomát, hogy minden tartozékot mellékelnek hozzá a továbbiakban is. Egy ilyen videó után pedig különösen kínos meghozni egy ilyen megosztó döntést, hiszen jelentősen rombolhatja a cég szavahihetőségébe vetett bizalmat. 

   Az ügynek azonban van egy másik oldala is, ami zárójelbe tesz mindent, ugyanis  Lei Jun nyilatkozata óta már bejelentették a Mi 11-et, aminél a cég az arany középutat választotta. Ugyanis a dobozból kihagyott adaptert a Xiaomi az ígéretek szerint ajándékként adja majd a készülék mellé, már amennyiben a vásárló külön kéri. Ez a megoldás pedig vitathatatlanul remek ötlet, hiszen egyfelől a vásárlónak nem kell külön költekeznie, másfelől pedig az elhivatott környezetvédők elégedetten konstatálhatják, hogy egy kicsit kevesebb műanyagot használnak majd el fölöslegesen.

Szólj hozzá

Hírek Xiaomi