2021. feb 01.

A Xiaomi bemutatta a mobiltöltés jövőjét, jöhet az Air Charge

írta: 1nsanat1
A Xiaomi  bemutatta a mobiltöltés jövőjét, jöhet az Air Charge

xiaomi-mi-air-charge-wireless-charging.png

 

   Rég elmúlt már az az idő, amikor a Xiaomira rá lehetett fogni, hogy népszerű termékek kompromisszumos másolatait adja el remek áron. A Mi Mix széria, annak is a csúcsa az Alpha, vagy épp a Mi 10 Ultra a legszkeptikusabbakat is rádöbbentette, hogy bizony ez a sokáig másodvonalas gyártónak tartott cég bizonyos területeken már nem riad vissza a radikális újításoktól. Ezt bizonyítandó be is mutatták legújabb vívmányukat, ami ugyan nem telefon, de a mobilokhoz szorosan kapcsolódó telefontöltő kategóriába sorolható Mi Air Charge technológia.

   Mielőtt alaposabban elemeznénk az eszközt érdemes elidőzni az elnevezésen. Mi Air Charge. Ha az ember nem veszi észre a márkára utaló "Mi" jelzőt kapásból egy Apple termékre gondolna és ez jó eséllyel nem véletlen. Az Apple ugyanis nem is olyan rég bukott bele az egyszerre több eszköz töltésére is képes AirPower charger(azaz töltő) fejlesztésébe, ugyanis képtelenek voltak kiküszöbölni a túlmelegedést, így ez egyike lett a híres cég emlékezetes kudarcainak. Ha a sikertelen fejlesztést kombináljuk a Xiaomi a konkurenciát rendszeresen gúnyoló reklámstratégiájának, akkor nem lehet nem belelátni az Air Charge névbe azt, hogy a dinamikusan fejlődő kínai cég oda akart szúrni egyet amerikai riválisának, hogy "Nézzétek, így kell ezt jól megcsinálni hasonló néven!"

   Ha pedig a Mi Air Charge valóban olyan termék lesz, mint amit a bemutató videó előre jelez, akkor a Xiaominak minden oka meglesz a gúnyolódásra. A futurisztikus kinézetű éjjeli szekrényre hajazó "doboz" ugyanis kivételes képességekkel lesz megáldva. Az 5W-os maximális töltés hallatán ugyan senki sem fog hanyatt esni(érdemes azonban megjegyezni, hogy az Apple még az iPhone 11 mellé is ilyen teljesítményű vezetékes töltőt mellékelt), a csavar a dologban ugyanis az, hogy ehhez a mobilt nem kell kábellel csatlakoztatni, vagy rátenni a töltődobozra, hiszen az ezzel kompatibilis készülék 14 antennája milliéteres hullámhosszú jelet fog a méretes, 144 antennát foglalkoztató töltőből, amit aztán áramként az akkumulátorba pumpál azonnal. A módszer ráadásul elvileg töb méteres távolságból is működik, így lényegében egy ilyen eszköz egy egész szobát képes lesz vezeték nélküli töltővé varázsolni.

   Két szépséghiba viszont a meggyőző jellemzők ellenére is akad. Egyfelől nem tudhattunk meg semmi konkrétumot arról, hogy mikor lesz tényleges, forgalomba hozott termék ebből a koncepcióból, illetve minden valószínűség szerint az első szériák ára a kompatibilis telefonokéval vetekedhet majd.

Szólj hozzá

Hírek Xiaomi