2021. feb 08.

Drágán érkezik a Mi 11 Európába

írta: 1nsanat1
Drágán érkezik a Mi 11 Európába

Példátlan az árkülönbség a kínai modellekhez képest

xiaomi-mi-11-cover.jpg

  

   Erős felhozatallal szartolt 2021 a mobilpiacot illetően. A Samsung S21 Ultra egy igazi bestia lett, pláne a kifejezetten unalmas sima és + modellekhez képest, a Motorola pedig az Edge S-el megmutatta, hogy 100.000 forint alatt is lehet 5G-s majdhogynem flgshipkiller telefont gyártani. Ezen két fontos esemény előtt azonban történt még valami, mégpedig a Xiaominál.

  Történt ugyanis, hogy bemutatták a Mi 11-et, ami 120hz-es QHD+ kijelzőjével, Snapdragon 888-as lapkakészletével, 55/50W-os vezetékes/vezeték nélküli töltésével igazi csúcskészülék lett, kompromisszumot pedig csak a kamerák terén kell kötni, hiszen a 108mp-es fő szenzort csupán egy 13mp-es ultraszéles és egy 5mp-es makró egészíti ki. Ezt a hiányosságot azonban pillanatok alatt feledtetni tudta az, hogy kínában a készülék 8/128GB-os verziója 182.000 forintnak megfelelő helyi valutáért került a piacra, ami annyira parádés ár, hogy minden konkurens túlárazottnak hat mellette. Egy ilyen ígéretes készüléknek pedig vitán felül helye van az európai piacon is és késéssel, de végre be is jelentették, hogy hamarosan lehet rohanni a boltokba a rakétaként feltörekvő vállalat legújabb zászlóshajójáért. Akad azonban egy bökkenő...

  Tavaly már ízelítőt kapott a nyugati piac abból, hogy mi történik akkor, ha egy a mobilpiacon főként szoftveres eladásokból meggazdagodó cég(A Techaltar még 2018-ban egy remek videót készített a Xiaomi üzleti modelljéről, ami ide kattintva elérhető) rájön, hogy az ingyenes Google applikációk miatt kénytelen hardveres téren beszedni a profitot, ugyanis a Mi 10 jóval drágábban volt beszerezhető hazánkban, mint Kínában, a tapasztalatok pedig azt mutatták, hogy a vásárlók többségét nem nyűgözte le, hogy a 150.000 forintos Mi 9 után a Mi 10 majdnem dupla áron érkezik.

  A leszűrt tapasztalatok elemzése, a drágítás mellett és ellen szóló érvek mérlegelése után pedig a Xiaomi idén is döntött. Az eredmény pedig az lett, hogy Európában jellemzően 100.000 forinttal lesz drágább minden modell. Ez a 8/128GB esetén 284.000 forintnak megfelelő eurót jelent, a 12/256GB-os kiszerelésért 214 helyett 321db ezrest kell feláldozni az üzletben.

  Természetesen lehetne mondani, hogy semmi vész, hiszen a tudásának hála a Mi 11 még ilyen árazással is  vonzóbb, mint a legtöbb konkurens, azonban sokaknak jogosan fájó lehet, hogy sokkal többet kell fizetniük ugyanazért a készülékért, mint a kínai vásárlóknak.

Szólj hozzá

Hírek Xiaomi Flagship