2021. ápr 02.

A nagyon várt folytatás: Huawei FreeLace Pro

írta: 1nsanat1
A nagyon várt folytatás: Huawei FreeLace Pro

huawei_freelace_pro_vezetek_nelkuli_bluetooth_sztereo_fulhallgato_graphite_black.jpg

   Korábban már volt szerencsém birtokolni egy Huawei FreeLace fülhallgatót, melyről egy rövid teszt/ismertető is felkerült a blogra, amiben egyedül azért nem ajánlottam kiemelten a terméket, mert érkezőben volt a Pro variáns, amihez szintén sikerült hozzájutnom, sajnos jelen esetben nem végleg. Miért is sajnos? Nos, mert a FreeLace Pro esetén a Huawei maga mögött hagyta a "korrekt" és a "jó" jelzőket és sikeresen befurakodtak a nagyok közé minden tekintetben.

  Kezdjük is mindjárt a külsővel. A csomagolás ugyan kissé megváltozott a színeket nézve, azonban megtartotta a prémium érzetet, bár ez jelen esetben korántsem akkora fegyvertény, mint az elődnél, hiszen teljesen más mezőnyről van szó, 40.000 forintért pedig már nem annyira lenyűgöző egy minimalista, minőségi doboz. Az első komoly újdonságra a dobozt átkutatva lehetünk figyelmesek. A Pro változat ugyanis nem szimpla, kör keresztmetszetű gumiharangokat kapott, hanem kevésbé ívelt, enyhén lapított, a jobb tartás érdekében támasztóval ellátott gumi "kupakokat". Ezekből természetesen ugyanúgy adott több méret, így kicsi az esély, hogy bárki is mellőzni kényszerüljön a füle alakja miatt ezt a fülest.

   A termék a csomagoláson túl több új vonással gazdagodott. Egy jóval modernebb dizájnt kapott,  kifejezetten szemrevaló pántrésszel, feltűnő Huawei felirattal és fehér, fekete vagy mentazöld színnel(hatalmas ziccer az elődnél elég nagy népszerűségnek örvendő smaragdzöld és a narancs verzió kihagyása). Az egyetlen gond a pánt és a fej közti madzag vastagsága lehet. A sima Freelace ugyanis egy vastag, a drótot remekül védő bevonatot kapott, a Pronál azonban a kis átmérő miatt jóval sérülékenyebbnek tűnik az eszköz ezen része.

  A külsőségek után érdemes a lényegre térni, konkrétan az üzemidőre, a hangzásra és az új funkcióként érkező aktív zajszűrésre. Ami az akkumulátort illeti a FreeLace Pronál egész napos zenehallgatásra van lehetőség. Ezt azonban nem úgy kell érteni, mint a telefonok esetében, hogy mérsékelt használat mellett elég a nap végén tölteni. Jelen esetben ugyanis konkrétan 24 órás átlagos zenelejátszásról van szó, ami még max hangerőn, bekapcsolt zajszűréssel is 16 órát jelent. Ráadásul akkor sincs vész, ha lemerül a kütyü, ugyanis az elődhöz hasonlóan a Pro is bedugható bármely mobil USB-C portjába és onnan tölthető(Huawei telefonok esetén ráadásul ilyenkor azonnal csatlakozik is a telefonhoz az eszköz), ilyen módon pedig 5 perc alatt 5 órányi zenehallgatáshoz elegendő energia jut a telepekbe. A hangzásra és a zajszűrésre szintén nem lehet semmi panasz. Nagyjából elmondható, hogy a FreeLace Pro mindkét tekintetben hozza a több tesztelő által az év legjobb fülesének kinevezett 70.000 forintos FreeBuds Pro szintjét, ami röviden annyit jelent: Kristálytiszta hangzás és a monoton zajok teljes kizárása egy időben. Huawei lévén persze ennél a típusnál is inkább kiegyensúlyozott, néha magas orientált hangzást kapunk, így a túltolt basszus szerelmeseinek nem ez lesz az ideális választás.

  Ha verdiktet akarok mondani a Huawei FreeLace Pro-ról akkor röviden a "kimagasló" jelzővel tudnám illetni. 40.000 forint környékén ugyanis a típus a külső kompromisszumokon(nyakpántos megoldás a TWS helyett) túllépve minden téren remekel és érezhető, hogy a szankciók miatt a mobilpiacon visszaeső gyártó megpróbálja a Google szolgáltatásoktól független fül és fejhallgató piacra betenni a lábát maradandó prémium alkotásokkal, melyek közül lehet, hogy a FreeLace Pro a legkevésbé hivalkodó, de talán a leginkább ajánlható.

Szólj hozzá

Huawei Kiegészítők