2021. júl 16.

200MP-es Olympus kamerával jöhet az S22 Ultra

írta: 1nsanat1
200MP-es Olympus kamerával jöhet az S22 Ultra

sasmung-s22-koncepcio-header.jpg

 

   Hasselblad, Leica, Zeiss. Három nagy, kamerákra specializálódott cég, melyekben közös, hogy mobilgyártókkal szövetkezve próbálják visszaadni a profi fényképezőgépek képességeit egy kameraszigetnyire zsugorított méretben. Most azonban úgy tűnik egy újabb, hasonló portfólióval rendelkező gyártó, a japán Olympus is készül beszállni a versenybe(a Kodak is próbálkozik a hírek szerint), méghozzá úgy, hogy besegít az S22 szériába. 

   A valószínűsíthetően 3 taggal induló, majd később egy FE verzióval bővülő családról egyébként nem sokat tudni eddig, csak azt, hogy érkezésére Január környékén lehet számítani és az Ultra modell S Pen támogatást kap, viszont nem lesz dedikált hely a készülékben a kiegészítő számára. Ezen felül az egyetlen érdemi információ a kamerákkal kapcsolatos, ami az Ultra esetében először 108, újabban viszont 200MP-re van saccolva, ami így elsőre inkább tűnik egyfajta marketinghúzásnak, mint valódi haszonnal kecsegtető megoldásnak. A gigantikus szenzor elé a szivárogtatók összesen 5 lencsét várnak, melyek megmunkálásában talán segít majd az Olympus a Leica és a Zeiss példáját követve.

  Sajnos mivel a szenzor típusa, mérete és egyéb jellemzőit, valamit a rekeszértéket is homály fedi, nem lehet megmondani milyen teljesítmény várható az S22 Ultrától, csodára azonban most sem kell számítani, hiszen a 108MP sem hozta el az a minőségi ugrást amire sokan számítottak, sőt az S21 Ultra jóval a 12MP-el dolgozó iPhone 12 Pro Max alatt végzett a DxOMark listáján.

 

Szólj hozzá

Samsung Hírek Kamera