2021. júl 19.

Visszatérő vendég: Újabb kijelzőhiba jelent meg a Galaxy S20 szériánál

írta: 1nsanat1
Visszatérő vendég: Újabb kijelzőhiba jelent meg a Galaxy S20 szériánál

Arat a zöldhalál a Samsung flagshipek közt

galaxy-s20-kijelzo-hiba.jpg

  

   Kevés olyan népszerű prémium típuscsalád volt a mobiltelefonok történelmében, amit annyi hiba sújtott volna, mint a Samsung S20 szériáját. Az alacsony fényerőn zöldülő kijelző, a gyári hiba miatt berepedő kamerasziget, az FE-t érintő fantomérintéses hiba vagy éppen a vállalhatatlan autofókusz mind-mind súlyos problémák voltak, azonban a gyártó, bár komoly késéssel, de a szoftveresen orvosolható gondokat egytől-egyig kijavította. Az S20-as modelleken azonban úgy tűnik valamiféle átok ülhet, ugyanis kevesebb mint másfél évvel a megjelenése után újabb, szoftveresen látszólag nem javítható gond ütötte fel a fejét, ami -milyen meglepő- ismételten a kijelzőt érinti, konkrétan a +-os és az Ultra variánsokét.

   A végzetes probléma eleinte csak egy zavaró csíkozódás képében jelentkezik, ami nem példanélküli a mobilok világában, sőt sokan akár évekig használják tovább a telefonjaikat beégésekkel, fakó foltokkal vagy csíkokkal. Ez azonban jelen helyzetben ez kivitelezhetetlen, ugyanis a beszámolók szerint elég hamar elkezd tovább romlani a képernyő, egészen addig, amíg egy csíkos zöld felületté nem válik a megjelenítő, ami gyakorlatilag lehetetlenné teszi a használatot. 

  A Samsung hivatalos fóruma persze elég hamar tudomást szerzett az esetekről és egyik moderátoruk még reagált is a dologra, azonban az általa kínált megoldás semmit sem oldott meg. Egyenlőre még nem tudni, mi okozza a problémát de szinte biztos, hogy nem szoftveres eredetű, viszont pozitívum, hogy a hivatalos viszonteladóktól vásárolt S20+ és S20 Ultra modellek még garanciálisak, ráadásul egyenlőre nem tűnik olyan tömegesnek a probléma, mint az S20 FE kijelzőproblémája.

Szólj hozzá

Samsung Hírek