2021. júl 29.

MagSafe Androidra? A Realme szerint igen!

írta: 1nsanat1
MagSafe Androidra? A Realme szerint igen!

realme-flash.jpg

 

  Az iPhone 12-es széria egyik legnagyobb újítása vitán felül a MagSafe névre keresztelt töltési megoldás volt, ami lényegében egy mágnessel az ideális helyre tapadó vezetéknélküli töltőpad és a hozzá tartozó, a telefonban lévő mágnesek együttese. Az ötlet bár hordoz néhány hátrányos tulajdonságot, mégis sikeres lett, így más gyártók is elkezdtek gondolkozni hasonló megoldásokon és hamarosan piacra is kerül az első "MagSafe"-es Android, amit nem meglepő módon egy kísérletezésben jeleskedő gyártó, a Realme fog bemutatni.

  A BBK electronics remek ár-érték arányú készülékekre specializálódott leányvállalata a Realme Flash nevű készülékkel tervezi bemutatni az új MagDart névre keresztelt töltési módot. A Flash egyébként ezt leszámítva nem lesz túl különleges készülék, tipikus Flagshipkillernek tűnik a hiányos specifikációk alapján, hiszen a Snapdragon 888 és az akár 12GB RAM ellenére a kamerák terén már külsőre is jól érezhető a spórolás, így nagyjából a Realme GT vezeték nélküli töltéssel megtoldott, kicsit átvariált testvéreként is értelmezhető a Flash így a készülék helyett maga a töltés érdemel inkább szót.

realme-flash_1.jpg

A Realme mindig is a teljesítményre fókuszált a dizájn helyett

  A MagDart ugyanis előreláthatóan abban fog különbözni az Apple megoldásától, hogy itt nem a kényelem, hanem a teljesítmény lesz központban. A Realme ugyanis rájött, hogy a MagSafe nem sok igazi előnnyel rendelkezik a hagyományos vezetéknélküli megoldásokhoz képest, viszont ezek legnagyobbika az, hogy mindig precízen a helyére igazodik, így mindig optimális töltést garantál. Így a cég nem is elégszik meg az iPhoneoknál tapasztalható 15W-os teljesítménnyel, hanem egyenesen a világ leggyorsabb vezeték nélküli töltőjeként kívánják bemutatni a MagDartot. Ebből következik, hogy a lapos kör helyett itt a töltőfej inkább egy kicsinyített ipari ventilátorra hajaz, hiszen  már az 50W-os töltőpadoknál is komoly hő tud keletkezni, itt pedig várhatóan még komolyabb erőfeszítés kell majd az akkumulátor hőmérsékletének szabályzásához. 

  A Realme tehát most kis követi a már jól bevált sajátos sikerreceptjét, miszerint ha valami működik, erősebb a konkurenciánál és még olcsóbb is, akkor nincs szükség cicomára. A MagDart tehát hasonló mechanizmusa ellenére sem nevezhető egyértelműen MagSafe klónnak, hiszen egészen más célból született meg egy egészen más termék egyetlen közös jellemzővel.

Szólj hozzá

Hírek Realme