2021. okt 07.

Schrödinger telefonja: Egyszerre lesz és nem lesz Galaxy S21 FE

írta: 1nsanat1
Schrödinger telefonja: Egyszerre lesz és nem lesz Galaxy S21 FE

171002s.jpg

 

   A Samsung egyik legnagyobb sikere, a Galaxy S20 FE megjelenésekor erősen magosztó volt. A zseniális telefon ugyanis komoly hibákkal került a boltok polcaira, amit végül sikerült kijavítani, így az S21 szériához belengetett S21 FE komoly érdeklődésre tartott számot. A típust elvileg az új Z Fold és Z Flip készülékekkel kellett volna bemutatni, azonban ez végül elmaradt, azóta pedig az ígéretes mobil amolyan szuperpozícióba került és kis túlzással naponta jönnek a hírek arról, hogy elkaszálták, majd közvetlenül arról, hogy mégis megjelenik.

  A típus elkaszált mivolta mellett sok érv szól. Egyfelől itt a chiphiány, ami miatt minden gyártó igyekszik kizárólag a komoly profitot hozó típusokra koncentrálni és kerülik az értékes Snapdragon 888-as lapkák pénzügyileg kevésbé vonzó felhasználását. Másfelől a hírek szerint a hajtogatható telefonok a vártnál jobban fogynak, ráadásul az S21 szériában is az alapmodell tűnik a leginkább kelendőnek(erre utal, hogy a jövő évi trióból szintén a simát tervezik a legnagyobb mennyiségben gyártani), az S21 FE pedig egyértelműen túl erős konkurenciát jelentene mind az S21, mind a hírek szerint nem túl sokat fejlődő S22-nek. Végül pedig még egy plusz jel is utal az FE temetésére: A Samsung ugyanis több, az SM-6990B típushoz kapcsolódó oldalt is lelőtt, a kód pedig az S21 FE modellé és egy ilyen lépés vagy komoly halasztásra, vagy teljes hátraarcra utal.

  A típust azonban nem szabad teljesen temetni, ugyanis amíg néhány oldal eltűnt, addig mások, például az angol és a holland, már konkrét előrendelői ajándékokat jelentettek be az S21 FE vásárlóinak, ami elég konkrét utalás arra, hogy bizony érkezik a várva várt eszköz. Ezen felül az december-január környékére pletykált S22 széria is késni fog az előjelek szerint februárig, így még bőven lenne idő a rajongóknak szánt mobil megjelentetésére anélkül, hogy ártana a jövő évi csúcskészülékeknek.

  Az S21 FE tehát Schrödinger híres macskájához hasonlóan egyszerre él és halott mindaddig, amíg a Samsung nem közöl valamiféle konkrét információt. Ez a bizonytalanság azonban abszurd módon pont a készülék célcsoportjának, a rajongóknak a legrosszabb, ugyanis ha éppen készülékváltás előtt állnak nem számolhatnak előre azzal, hogy a karácsonyi időszakban alkalmuk lesz beszerezni az eddigi információk szerint kifejezetten vonzó típust,

Szólj hozzá

Samsung Hírek