2021. dec 14.

Extrém kameraszigettel érkezhet a Xiaomi 12 Ultra

írta: 1nsanat1
Extrém kameraszigettel érkezhet a Xiaomi 12 Ultra

172730s.jpg

 

  A Mi 11 Ultra megjelenésekor, ha lehet még az elődjénél, a Mi 10 Ultránál is nagyobb vihart kavart. a hátlapi kamerakontinens, a szelfizéskor nagyon hasznos kiegészítő kijelzővel bizony a mobilfotózás trónjára emelte a típust. A Xiaomi azonban nem arról híres, hogy a babérjain ülne és ezt a legújabb koncepciórajzok és pletykák is megerősítik, melyek alapján a Xiaomi 12(a Mi előtagot a vállalat teljesen száműzte egy ideje) csúcsverziója egy ismerősebb, de nem kevésbe extrém megoldással kíván újra a hobbifotósok kedvencévé válni.

   Szokás szerint most is a LetsGoDigital csapata készítette el a 3D-s koncepciórajzokat a korábban kiszivárgott állítólagos hátlapminták alapján, a kész képeken pedig több fontos információ is látható. Egyik ilyen a Leica logó, a híres vállalat ugyanis a P50 Pro után a korábban megkötött szerződés értelmében szakított a Huawei-jel és immáron a Xiaomi mobilok kameráit csiszolják tökéletesre. Jól látható az is, hogy a vakun, az autofókuszt javító lézeres távolságmérőkön túl akad a hátlapon 4 kamera, melyek közül a középső nyilván a főszenzor, a tőle balra elhelyezkedő pedig az ultraszéles. Az sem kérdés, hogy alul egy periszkópos teleobjektív foglal helyet, mely vagy megmarad a 5x-ös értéken, vagy meg sem áll a 1x-esig, ami persze csak akkor reális, ha a legfölső kamera nem ToF, hanem egy 3x-os optikai zoomra képes képalkotó. Van azonban még egy négyzet alakú érzékelő a kameraszigeten, melynek funkciója rejtély. Lehet ugyanis akár egy fényérzékelő is, de az olyan extrémebb teróriák sem kizárhatók, miszerint testhőmérő, vagy valamiféle Lidar szenzor rejtőzik az üveg alatt.

 

gsmarena_001_4.jpg

Az Ultra jócskán eltér az amúgy egységes Xiaomi 12-es dizájntól

   A szenzorok konkrét típusait persze még nem ismerjük, de szerencsére enélkül is bőven szót érdemel az Ultra egyik tulajdonsága, méghozzá a kamerasziget mérete és formája. A hátlap harmadát ugyanis elfoglalja egy kiemelkedő platform, ami azonban még nem maga a sziget, az ugyanis kör alakú és jócskán kidudorodik a már amúgysem a hátlap síkjába simuló felületből. 

20210927honor-magic-3.jpg

A Honor nemrég egészen hasonló kameradizájnnal ruházta fel a Magic 3 szériát

  Ez, az elődjénél mindenképp elegánsabb, de a hátlapi kijelzőt kizáró kialakítás egyébként sokaknak lehet ismerős a Huawei Mate 40 Pro miatt, de még szorosabb a kapcsolata a kevésbé ismert, de a kör közepére helyezett főszenzor miatt kísértetiesen hasonló Honor Magic 3 Pro+-al, ami szintén brutális kameráival próbálta visszaszerezni a Honor utóbbi időben alaposan megcsorbított hírnevét.

  Természetesen mint oly sokszor most is előfordulhat, hogy a szivárgások 100%-ig hamisak és csak jól felépített álhírről van szó, azonban ennyire közel a bemutatóhoz egyre kevesebb esély van arra, hogy a LetsGoDigital rajzai ne legyenek legalább nagyrészt hűek a valósághoz. 

Szólj hozzá

Hírek Xiaomi Flagship