2022. jan 06.

Szokatlan marketing: Ingyen cseréli be saját készülékére a Realme-ket az indiai Lava

írta: 1nsanat1
Szokatlan marketing: Ingyen cseréli be saját készülékére a Realme-ket az indiai Lava

turc2uprjzm8tdmgrrksgm.jpg

 

   Bár az indiai Lava márkanév az európai felhasználóknak nem mond túl sokat, hazájában egy erősen felívelő, ár-érték arány tekintetében a Redmihez és a Realmehez mérhető gyártó a birtokosa. Azonban éppen ez a méricskélés az ami zavarja a Lava-t hiszen a gigantikus országot az utóbbi években elég erősen leuralta, a hazánkban is egyre sikeresebb Realme. Ráadásul a kimutatások szerint kínai gyártó készülékeiről kifejezetten nehéz leszoktatni a felhasználókat, ugyanis szoftveresen is sokkal jobban teljesítenek, mint a kisebb márkák rivális modelljei. Erre a problémára találta ki most a Lava azt a megoldást, hogy  feléleszti az indiaiak patriotizmusát és Realme 8S 5G készülékeiket teljesen ingyen lecserélik egy Lava Agni 5G-re.

gsmarena_002_4.jpg

Az akcióhoz egy kissé propagandaszagú, de ötletes szlogent is kitalált a Lava

 

    A rivális készülékek beszámítása egyébként nem példátlan, a Samsung például így próbálta az amerikai szankciók bevezetése után átcsábítani a Huawei felhasználókat, a P30 Prokért például egész szép összeget engedtek el az új telefon árából, ha az illető az éppen aktuális Note modellt választotta helyette. A Lava lépése azonban motivációjában és megvalósításában is lényegesen eltér. A Samsunggal ellentétben ugyanis nem egyes applikációk vagy funkciók hiányára hivatkoznak, hanem az indiaiak nemzeti öntudatára, mondván, egy indiai miként tud elszámolni azzal, hogy hazájában egy kínai okostelefont használ, miközben van hazai alternatíva is.

  A Realme 8S 5G helyett kínált Agni 5G a specifikációit tekintve méltó az eladások terén jóval sikeresebb riválisához, a telefon lelke ugyanúgy egy Dimensity 810 5G, amihez 8GB RAM és 128GB tárhely társul. Kijelző terén a felbontás(FullHD+), a technológia(IPS) és a képfrissítés(90hz) is stimmel, azonban a Lava kiemeli előnyként, hogy az Agni nagyobb, 6,78"-es panelt kapott, ami persze nem mindenkinek előny.  Az akkumulátor kapacitása a nagyobb készülékház ellenére az Agniban is 5000mAh, 30W-os töltése pedig csak hajszálnyit marad el a Realme 33W-jától. Az egyetlen valamire való eltérés a kameraszigeten van, ahova a Lava a 64MP-es fő és a két 2MP-es töltelékszenzor mellé egy 5MP-es ultraszéles kamerát is elhelyezett, ami nyilván gyenge minőségű, de mindenképpen ad egy másik látószöget, ami hasznos tud lenni.

realme-8s-5g-1024x827.jpg

A nagy rivális: Realme 8S 5G

  Eddig tehát úgy látszik, minden a Lava mellet szól, hiszen a potenciális vásárlók számára a hazai termék szükségszerűen szimpatikusabb, és a plusz kamera is meggyőző lehet egy ingyenes csere árán, azonban nem véletlen, hogy a Realme továbbra is mérföldekkel a Lava előtt jár. A mobiltelefonok milyenségét az okostelefonok elterjedése óta nem csak a hardver határozza meg hanem a szoftver is, sőt egyes esetekben ez az ami igazán számít. Ezen a téren pedig a Lava egyenlőre komoly lemaradásban van. Amíg a Realme UI a piac egyik legjobban összerakott rendszere, addig az indiai kihívó egy alig átalakított, kevéssé optimalizált, lecsupaszított Androidot használ, emiatt pedig az azonos specifikációk ellenére a két típus sebesség és kamerás képességei közt bőven akadnak eltérések. 

  Az Agni 5G viszont abszolút nem egy rossz készülék még így sem, és hosszútávon talán jobban meg is éri támogatnia az indiaiaknak a saját iparuk felemelkedését, hiszen az olyan kínai, vagy dél-koreai óriások, mint a Huawei, vagy a Samsung pontosan ilyen esetlen lépésekkel és a hazai piacba vetett hittel tették meg első lépéseiket és nem kizárható, hogy 5-6 éven belül a belépő és középkategóriában az indiai mobilok még az európai piacon is jól kimutatható részesedéshez jutnak.

Szólj hozzá

Hírek Lava Realme