2020. ápr 21.

Szakíthat a trendekkel:iPhone 12 infómorzsák

írta: 1nsanat1
Szakíthat a trendekkel:iPhone 12 infómorzsák

Új dizájnról és kisebb notchról szólnak a pletykák

iphone-12-pro-concept-1.jpg

Ha újít az a baj, ha nem újít az a baj. Foglalhatnánk össze az iPhonokat kritizáló kommentek egy jó részét ezzel a mondattal, azonban el kell ismerni, hogy az Apple az utóbbi években kissé mintha botladozott volna a telefonok külsejét illetően. Az egész a 8/X szériával kezdődött, amikor is kiadtak egy menthetetlenül elavult külsővel rendelkező készüléket és mellé egy trendsetter készüléket, aminek egyedi képernyődizájnja divattá lett(még úgy is, hogy egyébként nem az Apple találta ki a notchot, hiszen korábban már az Essential és a Sharp is alkotott ilyeneket, ráadásul a mostanra sokkal jobban elterjedt vízcsepp notchal), képességei pedig híresen jók voltak a kezdeti szériahibáktól eltekintve.

   Aztán egy év múlva piacra dobták az X-et, akarom mondani az Xs-t ami lényegi fejlődést nem hozott és külsőre is teljesen azonos volt az előddel. Ezek után kapták is a jogos kritikát, hogy mi kerül egy telefonon ennyibe, ha látható modernizálás nem is történt(összehasonlításképpen egy Huawei Mate 10 Pro és Mate 20 Pro összehasonlítása során szembetűnő a fejlődés), amire válaszolni kellett mégpedig az iPhone 11 Pro-val. A 11-es széria ahogy mondani szokás külső terén újított is meg nem is, hiszen kapott egy ormótlan kameraszigetet, azonban a telefon többi része nem sokat változott, a hatalmas notch pedig maradt a régi, a konkurenciával ellentétben nem csökkentették a méretét.

   Ezen a tradíción változtatna a hírek szerit az Apple mégpedig azzal, hogy a 12-es családnál egyrészt az ívelt oldalakat a klasszikusabb iPhoneokra hajazó lapos megoldásra cserélnék, ami egyfelől esztétikus másfelől azonban kérdéses, hogy egy phablet esetében mennyire megy a kényelmes fogás rovására, másrészt radikális fogyókúrára fognák a az előlapi szenzorszigetet, miközben a 3D arcfelismerés is megmaradna nagyjából úgy, ahogy a Huawei tette a Mate 30 Pro esetében, csak itt egy kevésbé lenne szögletes a forma. A hátlapon is pletykálnak eltéréseket, mégpedig egy a kameraszigetet szimmetrikussá tévő 4. szenzor képében, ami a mai divattal ellentétben nem egy makró kamera, hanem egy ToF szenzorhoz hasonló funkciójú Lidar nevű 3D érzékelő, ami rengeteg grafikai és VR programnak lehet hasznos hardveres támasza, valamint a fotózásban is komoly szerepet kaphat.

   Konkrétumokat persze még kár lenne kijelenteni, hiszen messze van még a megjelenés, azonban állítólagos tervrajzok és koncepcióképek már előkerültek az érkező készülékekről, amik könnyen lehet, hogy felborítják a mobilpiaci viszonyokat, ha a modernizált külső nem jár majd túl nagy áremelésekkel.

image.jpg

Szólj hozzá

iPhone Hírek iPhone 12