2020. ápr 22.

Ez nem játék: 144Hz-es panelt kap a Nubia Play 5G

írta: 1nsanat1
Ez nem játék: 144Hz-es panelt kap a Nubia Play 5G

Csúcstechnológia a középmezőnyben

gsmarena_008.jpg

5G, magas képfrissítéssel rendelkező OLED kijelző, 5000mAh feletti aksi...Ha be kellene árazni egy telefont ezen kulcsszavak alapján a legtöbben 300.000 forint alá nem tippelnének, de az biztos, hogy egy aránylag olcsó, középkategóriás készüléket senki sem képzelne maga elé ilyen specifikációkkal. 

   Pedig a ZTE Nubia nevű leányvállalata bizony úgy gondolta ezek a tulajdonságok bizony beleférnek egy midrange telefonba is. Az ötlethez valószínűleg a szinte tökéletesre sikerült  Nubia Red Magic 5G adta az alapot, ami 200.000 forintos áron hozta el a milliókkal nem rendelkező embereknek a világ első 144Hz-es OLED kijelzőjét olyan hardveres támogatással, ami még 2 év múlva is alkalmas lesz a legújabb játékok futtatására is. A cég ugyanis az említett típus képernyőjét ugyanis át kívánja tenni a Play nevű telefonba az 5G képességgel együtt, ráadásul egy 5100-as telep társaságában, ami persze 30W-os gyorstöltésre is képes. Ezt a megnyerő elegyet pedig egy Snapdragon 765G lapkával kívánják vonzóvá tenni, ami bár nem egy 865, de a középkategóriás chipek közt a Kirin 810-el karöltve áll a dobogó 2. fokán és jelenleg csak a Kirin 820 múlja felül.

   Ezek után jöhet a kérdés: Akkor mégis min spórol a gyártó? Nos ezt nem igazán tudni, valószínűleg a kamera lesz kicsit középszerűbb, hiszen egy 48+8+2+2MP-es négyest kapunk(ez ismerős lehet a Redmi Note 8T-ből,csak itt a gyengébb Samsung főszenzort egy jobb Sonyra cserélték) és a szoftver lesz kevésbé optimalizálva, de még így is remek telefonnak ígérkezik ez a midrange gamer telefon, hiszen kínában már 340$-nak megfelelő összegért előrendelhető a legkisebb tárhellyel (6/128GB) szerelt változata.

Szólj hozzá

Hírek Gamer Nubia Midrange