2020. ápr 27.

Jó vételnek ígérkezik a furcsa nevű Honor X10

írta: 1nsanat1
Jó vételnek ígérkezik a furcsa nevű Honor X10

Jó oka van, hogy az X helyet változtatott a névben.

gsmarena_001.jpg

   A Honor mindig is az a márka volt, ami jó ár-érték arányú telefonjaival nem csak az anyacégre(Huawei) jelentett konkurenciát, de bizony sok esetben még a Redmiket is meg tudta szorongatni azonos áron kínált tudás terén. Bár legismertebb termékcsaládjuk a bármiféle előtagot nélkülöző Honor széria, ami már a 30-as jelzésű család megjelenése előtt áll. Kevésbé ismert tagja is van ugyanakkor a cég családfájának ez pedig az X széria. Ezek jellemzően olcsó, 60-70.000 forint körül megjelenő telefonok, amik Kínában még ennél is sokkal kevésbé fájó árcédulával kerülnek a boltok polcaira. Jellemzőjük, hogy minden téren korrekt, de nem kiemelkedő teljesítményt nyújtanak, külsőre pedig kifejezetten divatosak, figyelemfelkeltők. Az X széria pedig idén érkezik a 10-es számhoz, a kerek szám pedig mindig valami nagy újítást igényel a mobilpiacon és ezt a Honor is jól tudja.

   Bár a készülékről még nincs minden adat kiszellőztetve pár dolog már biztosnak tűnik. Egyik ezek közül a hihetetlenül alacsony ár, Kínában az X10 130 Euróhoz közeli összegen fog nyitni(ennyi volt a 9X ára, a pletykák szerint pedig nem fog, maximum minimálisan emelkedni a széria ára idén). Ez az ár bizony elég komoly kompromisszumokat követel elvi síkon, azonban ez itt nem látszik, a telefon ugyanis kapásból 5G-s chippel indít, ráadásul a Kirin 820-al ami a jelenlegi legjobb középkategóriás chip, ami nyers erő és energiatakarékosság terén egyaránt vetekszik a 980-as csúcslapkával, ami például a Mate 20 Prot vagy a P30 Prot is hajtotta. Ehhez egy hatalmas 4200 mAh-es telep társul kifejezetten gyors 22,5W-os töltéssel(ez került a P30 illetve P40 készülékbe is), ami mondjuk szükséges is, hiszen a kijelző egy tepsi lesz, szám szerint egy 6,63 colos FullHD+ felbontású LCD panel(ez lesz a spórolás egyik, ha nem egyetlen áldozata), ami igényelni fogja a sok energiát. 

   Túl sok egyéb információt nem tudni még, maximum a hátlapi kamerák számát lehet betippelni a kikerült vázlatok alapján 4-re, illetve a névváltás oka az ami még biztos infó. Az X szám mögülről a szám elé átkerülésének pedig elég prózai oka van: Hamarosan piacra kerül a Redmi 10X, ami egy hasonló kvalitású készülék lesz, és az azonos név pedig a Honor marketing osztálya szerint még úgy is nekik okozna anyagi kárt a névbéli hasonlóság, hogy a Honor terméke minden jel szerint előbb jelenik meg mint a konkurensé. Az persze kérdéses, hogy mennyire szerencsés ez a névváltoztatás, hiszen bejáratott szériáknál a Sonyt kivéve ez ritkán vezet jóra, de ez még úgyis a jövő zenéje és ha a Honor X10 valóban ilyen áron startol akkor új név és Google tiltás ide vagy oda szükségszerűen sikeres típus lesz. 

Szólj hozzá

Hírek Honor