2020. ápr 28.

Érdemes bekészíteni a powerbankot az SE mellé

írta: 1nsanat1
Érdemes bekészíteni a powerbankot az SE mellé

Arun tesztjén nagyon hamar kifulladt az olcsó iPhone

the-iphone-se-2020-vs-se-2016-battery-capacity-revealed-same-battery-life-as-iphone-8.jpg

   Arun Maini, ismertebb nevén MrWhosetheboss a tech világ egyik legismertebb figurája, akinek emberközeli stílusa és a kütyük iránti imádata rengeteg ember figyelmét felkeltette, utóbbi években pedig objektív és független üzemidő és kameraösszehasonlító tesztjei még ismertebbé tették, hiszen ezek részletességben bőven vetekednek a GSMArena és a Dxomark hasonló tesztjeivel, ráadásul mivel videóra veszi ezeket így az elkeseredett fanatikusok csalással sem vádolhatják őt(a Dxomark és a GSMArena tesztjeit már sok ilyen jó eséllyel alaptalan vád érte). Arun pedig mivel általában a legújabb slágermobilokat méri össze, így várható volt, hogy az iPhone SE is ringbe száll.

   Az Apple új sikerterméke pedig össze is mérte üzemidejét, többek közt egy iPhone 11-el, egy 11 Pro-val, a Samsung S20-ával és a OnePlus 8-al. A siker azonban elmaradt, ugyanis az új készülék az ígéretekkel ellentétben és a várakozásoknak megfelelően gyenge eredményt produkált és a változatos alkalmazások által terhelt telefon 3 óra 46 percig bírta, amit még az utolsó előtti iPhone 11 is messze beelőzött kereken 5 órás ébrenléttel. A teszt tehát rávilágított, hogy hiába a kis kijelző és a csupán HD felbontás, a régi kijelző technológia( a mai LCD-k már energiatakarékosabbak, az OLED panelekről nem is beszélve) a gyenge akkumulátorral és a bivalyerős chippel párosítva bizony a mostani követelményeknek nem megfelelő üzemidőt garantál. 

   Az, hogy ez mennyiben befolyásolja majd a típus kelendőségét, azt nem tudni(elvégre egy plusz powerbankkal vagy egy valószínűleg hamarosan érkező vaskos akkumulátorral felszerelt töltőtokkal együtt már ez a telefon sem túl kompakt), de ez az üzemidő a nagyon lassú 5W-os, a dobozban található töltővel kombinálva esélyes, hogy jó sok töltés miatt telefon nélkül töltött órát fog eredményezni a tulajdonosoknak.

Ha érdekel Arun tesztje kattints ide

Szólj hozzá

iPhone Hírek