2020. ápr 30.

Nincs új a nap alatt: spontán reped az S20 Ultra

írta: 1nsanat1
Nincs új a nap alatt: spontán reped az S20 Ultra

Sajnos tovább bővül a készülék hibagyűjteménye

s20_ultra_camera_glass_broken.jpg

   A blogot, vagy bármely mobilos híroldalt rendszeresen olvasók már bizonyára találkoztak legalább egy, de inkább 3-4 olyan cikkel mely a Samsung zászlóshajójának, az S20 Ultrának a javítható vagy maradandó hibáiról szól. A Phonecast blogon nemrég egy 6 pontos listában össze is lett gyűjtve minden eddig előkerült szériahiba és sajnos kiderült, hogy ezek nagyja nem javítható. Azonban egy hibás fókusz, egy melegedés, neadjisten teljesítményingadozás nem a világ vége(egy 50.000 forintos telefon esetén, de egy fél milliós flagshipnél már kevésbé tolerálható) meg lehet tanulni együtt élni vele, a zöldülő képernyőre pedig orvosság az, ha manuálisan állítod be a telefon fényerejét, mint egy 8 éves telefon esetén, amiknél még nem volt fényérzékelő szenzor a készülékekben.

   Azonban felütötte fejét egy 7. főbűn, mely minden eddigit zárójelben tesz. Ugyanis több fórumozó jelezte a Samsung felé, hogy telefonjuk kameraszigete rejtélyes módon megrepedt, vagy konkrétan eltört. A törést jelző esetek némelyike persze gyanús, azonban van olyan is melyen a sérülés formája arra utalt, hogy az üveglap a foglalatban folyamatos feszítettségnek volt kitéve és emiatt pattant meg. Ezt igazolni látszik a jóval számosabb panasz a hajszálrepedésekről, melyeket szintén a kameraszigeten, pontosítva a szélein észleltek a felhasználók. A gyártási hiba(ami tehát valószínűleg minden S20 Ultrát érint) elméletét tovább erősíti, hogy a sziget pereme a repedés környékén a képeken sértetlen, még a festék is ép, tehát kizárt, hogy leejtés vagy kemény tárggyal való ütközés okozta volna, főleg, hogy a repedés az üveg szélén kezdődik.

   Kérdés persze, hogy ez a gond az összes készüléket érinti-e, vagy csak az Exynosos verziók túlmelegedése következtében történik valami változás a készülék burkolatában(hőtágulás pl), vagy netán az egész panaszáradat csak a véletlen szüleménye és igazából csak a felhasználók voltak ügyetlenek és használták helytelenül készülékeiket.

Szólj hozzá

Samsung Hiba Flagship